2020-04-12 174 瀏覽
今日去旺角做完野想早啲食飯番屋企,行到先達個邊見到呢間泰菜5點前仲有lunch set,另外仲有全日set同多人set,仲全日免收加一,幾吸引咁所以去左食。我同朋友各叫左一個set(雖然我地係食緊晚飯哈哈),另外加左一份木瓜沙律,同馬拉盞通菜。我既泰式冬陰功湯河粉配豬頸肉,湯底幾岩我口味,都幾夠酸。河粉唔係港式幼幼個種,係大大片,比較有口感的。份量仲十分之多!豬頸肉唔夠肥,口感有啲似瘦肉,所以我覺得普通。朋友既海南雞飯,雞皮唔肥,可以食埋,雞肉都算滑,不過我覺得油飯唔夠香。馬拉盞炒通菜炒得剛剛好,唔會過淋,又夠味,而且菜葉都幾新鮮,同樣地份量都係好多!食左好多菜好健康哈哈!木瓜絲沙律幾夠味,同平時唔同既地方係,呢間加左豆角落去,都幾得意。同平時一樣有啲花生碎,青木瓜絲,車厘茄,蘿蔔絲等等。呢個係我每次食泰菜都必點~特飲只係加5蚊~椰汁三色冰好味道!朋友既泰式咖啡我就唔覺得太特別。

2020-04-10