2019-08-29
行過荃灣,係悅來坊商場見到呢間佈置得好有日式小店風格嘅拉麵店,價錢又經濟實惠,諗都唔諗,即管試吓先對住呢啲大紅燈籠,感覺就像置身日本小村莊裏面,食起嚟都特別詳和溫泉牛肋條定食($75)呢個餐好豐富,牛肋條件件都大大件,因為醃過所以好入味,攪勻隻溫泉蛋,成個飯底更加鮮甜每個餐仲送一碟沙律,感覺好清新仲有一個好滑嘅日式蒸蛋,裏面配上左冬菇同雞肉,香氣十足豚軟骨拉麵($78)可以揀唔同湯底同面嘅軟硬度,今次就揀咗味噌湯先,湯底味道濃郁,豬軟骨嘅軟骨煮得夠淋,件件都好易入口,肉質方面,係仲有咬口嘅,好難得。海鮮大阪燒($42)今晚好肚餓,叫多咗三個小食,呢個大阪燒味道啱啱好,大量嘅沙律醬同日式燒汁配上味道濃郁嘅木魚,食落好滋味迷你甜薯($18)上枱嘅時候非常夠熱度,燒到外層嘅皮帶一點脆口嘅感覺,而內裏保持軟熟,味道好甜蜜串燒雞軟骨($18)一碟有兩串,味道咸香又卜卜脆,佐酒一流依間拉麵店,比我嘅感覺係好有日式風格,價錢又非常合理,食多幾碟都唔會覺得肉痛
溫泉牛肋條定食($75)
每個餐仲送一碟沙律,感覺好清新
仲有一個好滑嘅日式蒸蛋,裏面配上左冬菇同雞肉,香氣十足
豚軟骨拉麵($78)
海鮮大阪燒($42)
迷你甜薯($18)
串燒雞軟骨($18)
一碟有兩串,味道咸香又卜卜脆,佐酒一流