2004-10-02 0 瀏覽
我是在9月30日去食晚飯,8:00至10:30那個時段(比8:00前時段好似貴$20).唸住留空個胃飽餐一頓,果然沒令我失望<br />刺身幾新鮮,我推介大家試白拖羅,我就食了3round!!<br />手卷首選就當然是三文魚(還是吞拿魚!?)腩長蔥手卷,我去到第1round就叫,非常之正,D紫菜好似有烘熱過,點解話好似,之後叫第2round或牛油果軟殼蟹手卷就好似沒(可能太多人).其實評價一間日本菜館得唔得,我覺得首先要看刺身新鮮度,第二就是睇下D手卷o的紫菜,有烘熱同沒相差好遠,有沒有heart去做!!我想最好在第一輪就試手卷,襯佢地無咁忙可能就有驚喜!!<br />串燒就雞軟骨及雞腎一串好多粒,2人1串就比較好,三文魚煙肉串就是1大塊三文魚再在其邊圍上煙肉,ok啦.牛舌,豬頸肉,羊肉都不錯,不過七味雞肉就有少少失望,D雞肉無味.番薯就可以不叫,青椒及白果就可以一試.番茄肉串就幾得意,而推介雞脾菇絕對可以一試再試!!<br />蝦天婦羅正!!茄子ok,不過炸生蠔就有點浪費,好食新鮮但外層有點炸過頭,如果一半炸,一半新鮮
<br />
蝦天婦羅正!!茄子ok,不過炸生蠔就有點浪費,好食新鮮但外層有點炸過頭,如果一半炸,一半新鮮上碟就絕配.<br />
雪糕,柚子蜜,汽水,果汁,啤酒任飲任食,可以試提子汁,當日雪糕是芝麻及cookie,香濃美味但有點膩.<br />
走時每人一張八折咭。還有在book位時記住問清楚,侍應姐姐非常好,提醒我地飲食男x有85折COUPON,就算沒都可以計85折,今時今日呢D先叫優質服務態度!!埋單每人就$21x。<br />
總體來說,以日式(自助餐)餐館是物超所值!!