2022-10-01 78 瀏覽
#可以旅行啦 #未訂到機票和.係呀!終於都開放啦!咁即係話可以去玩啦!不過啱啱開返好多人都會一齊去買機票外遊我都係再等吓先啦!但係都會掛住架嘛所以都係去食好西頂住吓先🤣🤣.花火漁屋 (屯門)📌 屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖.今次我就嚟試吓呢間因為行行吓都到食晚飯見到佢有個晚市二人前仲要$388 好似好抵好多嘢食咁於是就去試吓先!·呢個套餐有前菜、沙律、白飯/細烏冬主食呢就3️⃣選1️⃣脆炸魷魚軟骨、串燒拼盤、壽司🍣仲包咗2️⃣杯冰茶🍵或者梳打🥤.主食有東京風汁燒牛肉、塩燒鯖魚同埋豚肉生薑燒攸桐爸就揀咗東京風汁燒牛肉!.佢哋上菜都好快手呀!個沙律🥗佢用咁清甜開胃嘅柚子汁食完之後真係胃口大開呀!!.主食♦️ 東京風汁燒牛肉牛肉同脂肪嘅比例啱啱好而且個燒汁包住哂牛肉食落又好味又唔韌呀!!用嚟配飯或烏冬都好好味呀!!.♦️ 脆炸魷魚軟骨呢個炸得好鬆脆可口但係有少少失色係炸漿厚咗啲呀~.♦️ 刺身都有好幾款刺身呀~雖然份量唔太多但都好夠食呀.♦️ 串燒拼盤有車厘茄、冬菇、雞翼同埋豬肉燒到啱啱好雞翼肉質嫩滑又Juicy.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣.總括
#可以旅行啦 #未訂到機票和
係呀!終於都開放啦!
咁即係話可以去玩啦!
不過啱啱開返
好多人都會一齊去買機票外遊
我都係再等吓先啦!
但係都會掛住架嘛
所以都係去食好西
頂住吓先🤣🤣
花火漁屋 (屯門)
📌 屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
今次我就嚟試吓呢間
因為行行吓都到食晚飯
見到佢有個晚市二人前
仲要$388 好似好抵好多嘢食咁
於是就去試吓先!
呢個套餐有前菜、沙律、白飯/細烏冬
主食呢就3️⃣選1️⃣
脆炸魷魚軟骨、串燒拼盤、壽司🍣
仲包咗2️⃣杯冰茶🍵或者梳打🥤
主食有東京風汁燒牛肉、塩燒鯖魚
同埋豚肉生薑燒
攸桐爸就揀咗東京風汁燒牛肉!
佢哋上菜都好快手呀!
個沙律🥗佢用咁清甜開胃嘅柚子汁
食完之後真係胃口大開呀!!
主食
♦️ 東京風汁燒牛肉
牛肉同脂肪嘅比例啱啱好
而且個燒汁包住哂牛肉
食落又好味又唔韌呀!!
用嚟配飯或烏冬都好好味呀!!
♦️ 脆炸魷魚軟骨
呢個炸得好鬆脆可口
但係有少少失色係炸漿厚咗啲呀~
♦️ 刺身
都有好幾款刺身呀~
雖然份量唔太多
但都好夠食呀
♦️ 串燒拼盤
有車厘茄、冬菇、雞翼同埋豬肉
燒到啱啱好
雞翼肉質嫩滑又Juicy
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣
總括嚟講,花火漁屋 (屯門)真係好抵食!
坐位非常寬敞又舒服!
食物出品都唔錯!
有興趣又係屯門嘅您哋
都可以一試~
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #花火漁屋 #日式餐廳 #屯門美食 #香港美食 #搵食 #852mama #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie #instagram #hkig #hkiger