2020-11-24 62 瀏覽
喺佐敦後面有間日式和食店聽朋友講d野食唔錯,所以今日經過開就去試吓。鰻魚壽司,d鰻魚好肥美墨魚咀唐揚,呢款出面唔係好多地方食到,幾特別,粒粒脆卜卜,配埋沙律醬一流。串燒5品盛盒,分別有燒雞翼,雞軟骨,冬菇,雞肉大蔥串,辣椒,d肉仲好juicy唔會燒過龍,燒得水準幾好。鹽燒三文魚頭,燒到d皮脆卜卜,d魚肉食落好多油份,好肥美。七味軟殼蟹卷&金龍蝦反卷,d蝦同軟殼蟹都好大隻,反卷嘅份量都幾大件,好抵食。芝麻雞翼,炸得好脆,但唔會炸到乾晒,入面仲有好多肉汁。石鍋燒香蒜牛肉飯,上面鋪滿好多牛肉同菇,好足料,而呢個石鍋飯個底有飯焦,勁正豆腐風野菜湯,食咗咁多脆卜卜嘅野,飲返呢個湯,即刻覺得解油膩,個湯奶白色,有勁香豆乳味,個湯入面仲有大量菇同菜,清清地唔錯。

鰻魚壽司,d鰻魚好肥美

鹽燒三文魚頭,燒到d皮脆卜卜,d魚肉食落好多油份,好肥美。

芝麻雞翼,炸得好脆,但唔會炸到乾晒,入面仲有好多肉汁。