2016-09-26 613 瀏覽
放工同同事黎食個放題輕鬆下,奬勵下自己!肚餓到就暈低,飲返碗人參雞湯曖暖胃先。雞湯幾清甜,滲出淡淡人參味,最重要係夠熱!再黎個熱食!清酒煮蜆幾鮮甜,蜆係新鮮既,依樣好重要,海鮮依d如果唔新鮮你點煮都冇用,加少少清酒同鹽已經好完美!放題都有酸辣麵食!依個麵夠辣,我好鍾意!放題就係想樣樣試, 唔想食一樣野食得咁飽, 依個麵份量就岩岩好喇,又有得試,又唔會撐到飽哂。再加個牛油蒜香炒帶子,帶子細細粒但都幾肥厚而彈牙,每粉帶子都充分被牛油同蒜頭包裹著,正!鹽燒雞中翼燒至外皮乾身焦脆,一咬開仲有雞汁流出,我自己一個食左3隻!呢度仲有個賣點係有得食日式蒸氣火鍋!鍋嘅造型好有趣,最底係粥底,上層係一塊有孔嘅鐵板,蓋係草繩尖蓋。玩法係將新鮮嘅食材放上鐵板上蒸,蒸嘅時候食材嘅汁由鐵板的孔滴落粥底。先食鐵板上食材,最尾食個充滿各種食材精華嘅粥底,正呀!選擇算多,基本野有曬,仲有蒸氣火鍋食,埋單每位$208+10%,都會抵食。
放工同同事黎食個放題輕鬆下,奬勵下自己!