2019-09-12
説到香港出色扒房,la vache一定係其中之一,雖然呢度只有一個menu,每個人入到泥都係食,沙津,麵包,牛扒同薯條,但牛扒同薯條的確很出色而呢度既薯條更是我既成中至愛餐廳只接受五人或以上即訂枱,就算係平日,用餐時間泥到都係要等位,今日大概7點去到店員説等候時間大概45分鐘。為左食好野都係要等等... 終於到我地,泥過幾次兩個人都是被安排到吧枱位置,如果介意既話一定要事先同店員講喔。次次泥都係點兩杯house red! 沙津同麵包我覺得ok 既,反正不是主菜同沒有太在意,沙津分量都幾大既,感覺可以平衡返之後食既肉主菜泥啦,我至愛係medium rare 既牛扒,真係岩岩好,店員會係take order 既時候問牛扒既熟度。同埋有佢地獨家調味既幼薯條🍟,係all you can eat 任食唔嬲家。我今日就加左三轉如果食到最後你地仲想食甜處品既話,佢地有架四圍推既甜品車,之前食過佢到既chocolate cake同lemon tart, 覺得chocolate cake比較出色。