2008-12-13 294 瀏覽
寫呢食評, 心情好矛盾. 想寫, 固然係因為PCCW D 0野食超好味, 而0係Openrice竟然得咁少食評, 超想推介我同朋友們經常心思思又想去PCCW想食0既美食! 唔多想寫, 只係自私, 驚多0左人知呢度會爆棚!必Order美食:香妃雞超嫩, 味鮮, 如果唔係有其他美食陸續上枱, 可能會叫飯飲埋D香蔥鼓油. Must Order!墨魚餅墨魚味超濃, 墨魚膠打得靚, 炸漿厚薄適中, 一D都唔油, 永遠清碟!籠仔蒜蓉蒸蟹糯米飯蒜蓉Fans必點, 蒜蓉糯米飯先係重點, 加埋D蟹糕, 飽到癲都要刮清籠底!竹絲雞螺頭老火湯我平常唔多飲中湯, 不過0黎呢度通常會飲兩碗同食螺肉. 記住預訂!Seasonal美食:大閘蟹!!!!!!!!!!!!!!!!!!好抵食, 正!!! 只限預訂, 食完飯重有勁薑蕃薯糖水飲!羊腩煲我唔太”好”, D Friend叫過印象中D個汁幾好味. 上次去PCCW, 成間0野勁香羊腩煲味, 好多枱有叫, 相信唔錯.其實通常叫完D Must Order都無乜Quota剩, 嘩哈哈哈, 不過其他餸都好好食, 好似蒸魚, 沙律骨, 南乳排骨, 蟹粉豆苗, 金銀蛋蜆菜等家常美

必Order美食:

香妃雞

墨魚餅

籠仔蒜蓉蒸蟹糯米飯

竹絲雞螺頭老火湯

Seasonal美食:

大閘蟹!!!!!!!!!!!!!!!!!!
好抵食, 正!!! 只限預訂, 食完飯重有勁薑蕃薯糖水飲!

羊腩煲

其實通常叫完D Must Order都無乜Quota剩, 嘩哈哈哈, 不過其他餸都好好食, 好似蒸魚, 沙律骨, 南乳排骨, 蟹粉豆苗, 金銀蛋蜆菜等家常美食. 打電話訂枱果陣可以同好好人0既老闆傾0下, 佢可以幫你諗同去街市睇有乜靚!

(已經去0左好多次, 上次先發現佢0地係有Menu 0既! 重可以再試多D其他餸0添!!!)
正 - 貴妃雞!!
正 - 大閘蟹!!
正 - 墨魚餅!!
正 - 籠仔蒜蓉蒸蟹糯米飯!!
正 - 貴妃雞!!
正 - 大閘蟹!!
正 - 墨魚餅!!
正 - 籠仔蒜蓉蒸蟹糯米飯!!