2025-06-29
呢間餐廳真係好正,佢啲套餐好抵食,兩個人食自選兩道菜,包兩客燉湯、兩道小菜、兩碗飯、同兩罐汽水,好豐富。首先講下特濃花膠雞湯,成碗湯超濃郁,好有膠質,飲完之後成個人都暖笠笠,感覺好滋補,好適合依家呢啲天氣!加埋花膠啲口感又滑又彈,真係一流!至於藥材花雕燉竹絲雞,真係味道好驚喜!啲花雕酒香味好突出,但又唔會搶晒藥材味,全部味道都好平衡,啲雞肉又好嫩滑,燉到啱啱好,完全入晒味,食完真係覺得啲湯底都唔可以浪費!再講下金沙海蝦,呢道菜一上枱就聞到好香嘅咸蛋黃味,啲蝦炸到外脆內嫩,咸蛋黃包得好平均,每一啖都好滿足!蝦肉鮮甜得嚟又夠彈牙,真係好正!最後仲有雲耳准山炒萵筍,呢道菜好清新,用料好新鮮,萵筍脆脆地,配埋雲耳同准山一齊炒,口感層次好豐富,仲帶少少甜味,真係好開胃!總括嚟講,呢度啲菜真係水準超高,無論味道定係材料都好用心,CP值好高,真心推介!