2020-10-17 25 瀏覽
今日係長沙灣果頭見客, 突然收到媽咪電話,話兩個阿姨,姨丈佢地兩家人出來食飯,但媽咪臨時買唔切餸叫我買d野返來加料, 認真大考驗咁突然我即問個客附近有冇燒味店OK架介紹比我去買, 佢就介紹左燒味滷師。一去到就知正野啦,咁多人排隊實冇死, 排隊期間已經聽到d街坊講呢到新開好抵食,味道又好,佢見我諗緊買咩就同我講,一定要買燒鵝, 佢話佢食過好掂, 我睇返價錢又真係好抵,新張優惠180蚊半隻, 買客家鹽焗雞48蚊隻。最後我就買左半隻至尊燒鵝, 燒鵝皮燒得剛剛好, 肉質夠嫩,點一點酸梅汁食,小一份油膩感。客家鹽焗雞半隻, 師父手藝真好,咸香味好夠送飯一流。雞又夠滑。老師傅燒腩仔, 個皮夠脆,咸咸地送啤酒岩岩好。燒味佬叉燒, 個個爭住食,因肥瘦適中,入口咬落夠腍,帶一出一絲蜜糖味。今晚餐飯屋企人話加餸呢間好掂叫我,下次再去買返來加餸。

老師傅燒腩仔, 個皮夠脆,咸咸地送啤酒岩岩好。

今晚餐飯屋企人話加餸呢間好掂叫我,下次再去買返來加餸。