2023-05-17
久仰黑木亭大名 之前見人哋嚟食 IGable又有創意🤹🏻一早已經bookmark要嚟呢間玩味十足嘅居酒屋 尖沙咀分店位於金馬倫道 招牌搶眼好易搵 店內裝修充滿日本風 有日式紙傘同大燈籠等等佈置🏮氣氛滿滿而家星期六日同公眾假期 有個$398嘅週末放鬆二人餐 好抵食😍▪️三點刺身盛有三文魚/油甘魚/八爪魚各兩片 都幾新鮮 尤其八爪魚好爽口🐙▫️鰻魚牛蒡炸蝦卷比我想像中大份 係粗卷呢🍘配搭好夾 口味清新 驚喜位係加咗肉鬆 令味道同口感都更加有層次▪️黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食用熱熱嘅石鍋上 溫度一直保持到最後🥘忌廉湯底好濃郁 加埋黑松露特別香 最欣賞佢烏冬嘅質地 就算食得慢都一直好彈牙🥢吉列豬扒有6件 炸得都夠脆 唔錯▫️壽喜燒定食配烏冬牛肉有好多 壽喜燒湯底亦都好對味😋鹹甜兼備 入面仲有豆腐/冬菇/娃娃菜等配料 好豐富 索晒湯汁食真係一流 食到咁上下就可以加埋個烏冬落去煮 一樣係咁煙靭彈牙 成個set份量十足 食到勁飽啊😆
▪️三點刺身盛
▫️鰻魚牛蒡炸蝦卷