2014-09-30 2468 瀏覽
雖然呢排好熱但都無阻我想打邊爐既意慾, 黎左九龍城既大邊爐…. 上左樓之後地方唔算太大但一D 都唔會覺得迫, 坐低左之後侍應好快就拎左MENU同調味盤黎包括䓤花, 蒜蓉, 辣椒等等……湯底好足料我地叫左冬陰功拼冬瓜瑤柱首先講下打邊爐唔少得既材料,當然係肥牛啦。我地叫左手切安格斯肥牛,總共叫左兩碟, 真係好好味, 肥廋均衡而且好有口感又夠味, 食落口一D 都唔韌濃味既湯底就梗係要配響鈴啦,佢地呢隻同出面既有D唔同,少一份油膩但係一樣咁好食,叫三秒腐皮。同朋友都怕熱氣,叫左酸梅湯同竹蔗茅根水,佢地話係自己煲既,酸梅湯清涼開胃,竹蔗茅根水感覺夠清潤,好好飲。豬肉片厚薄適中,食落無雪藏味又鬆化,油份唔算多剛剛好,值得推介後面有四色水餃同埋花膠,全部人手包,好新鮮好好食最後要講下既係呢隻東洋金薯。以前從來未食過,佢地店員極力推薦我地食,咁就叫左一碟。開始打既時候放落去,煲足兩個鐘頭吸收晒湯汁,但係都仲有保留到金薯本身既甜味。
湯底好足料我地叫左冬陰功拼冬瓜瑤柱
後面有四色水餃同埋花膠,全部人手包,好新鮮好好食
2014-09-27
5 分鐘 (堂食)