2021-06-27 4408 瀏覽
聽到「一鍋堂」喺「新都會廣場」開咗分店,我哋一早計劃咗呢個weekend要去 #潮聖✌🏻 不過朋友仔突然要見客,我哋最終搞到下晝三點先可以開餐👉🏻👈🏻 入座嘅時候服務員溫馨提示我哋3:15就會截單😅 我哋只好拿拿臨先喺手機落單,之後再出去攞 #飲品 同 #醬料。唔係講笑,佢哋嘅飲品種類,可以稱得上係一個迷你超市,無論罐裝、包裝飲品都非常齊全,不過最窩心嘅梗係 #小秘書 至愛嘅 #一鍋堂 #自家製 #養生茶,我每次都唔蝕底,飲返兩三樽 #冰糖燉檸檬 先至罷休㗎😆 除此之外,各式各樣嘅 #蔬菜、#肉丸、#冷盆 都係任攞任食嘅🤩 我就最鍾意佢哋嘅 #麻辣豬耳 配 #冰鎮秋葵 一齊食😋 好惹未㗎!講到啲 #火鍋配料,選擇都非常之多,不過呢次我哋主力係 #牛肉 同 羊肉,肉質肥瘦適中,以放題來講,算係唔錯👍🏻 而每次嚟到,我都會叫 #巨型蟹棒, 肥嘟嘟長到成隻筷子咁,食落好有滿足感❤️ 最後要提吓佢哋個 #養生藥膳湯底,材料有 #紅棗、#桂圓、#黨參、#杞子… 通通都有滋補作用,#湯底 配埋個 #麵,再加啲 #牛肉 一齊食,好補呀😙我明白試業期間係有啲混亂,一嚟到話我知得返15分鐘點餐我哋都有啲愕

我明白試業期間係有啲混亂,一嚟到話我知得返15分鐘點餐我哋都有啲愕然… 不過員工都盡量幫忙解決問題,而且只係付出百零蚊已經可以食到咁多好嘢,確係經濟實惠👍🏻 真不枉我哋千里迢迢入到嚟 #葵芳 探班👍🏻👍🏻
2021-06-26