2022-05-03
小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖今次重回九龍城,係因為好想去食泰國菜,晚餐來講食泰菜係好選擇。今次去到太子道西個邊,見到小曼谷海鮮燒烤屋,就入左去食啦。入到去,人頭湧湧,晚飯時間搵位唔容易,但好事來既,證明社會活動返,呢種感覺真係唔容易。講返個晚餐,我地就叫左五條串燒,分別係豬、牛、雞、珍寶腸、頂級牛柳粒沙嗲串燒;另外我地仲叫左個泰式馬拉盞炒通菜、冬蔭海鮮炒公仔麵、椰汁西米糕拼泰式千層糕,飲品就梗係唔少得椰青同椰汁涼粉冰啦!先講個串燒,真係好滿足,因為之前無晚市堂食,我想食申燒都要係街邊企係度食,今次終於可以堂食,而且佢燒得又夠香,司華力腸大大啖,頂級牛柳粒粒粒爽,豬牛雞唔駛講更加係件件香!泰式馬拉盞炒通菜、冬蔭海鮮炒公仔麵作為今晚主食,勁滿足,通菜好香口,公仔麵又夠爽口,加埋冬蔭公味,開胃呀!食完就食埋個甜品,飽哂!當然,唔少得嘅係解渴神飲—椰青、椰汁涼粉冰!如果快D可以去泰國當地食一次就好啦,呢餐就解住鄉愁先啦!
九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
食完就食埋個甜品,飽哂!
當然,唔少得嘅係解渴神飲—椰青、椰汁涼粉冰!
如果快D可以去泰國當地食一次就好啦,呢餐就解住鄉愁先啦!