2023-11-15 199 瀏覽
今日下午唔知食乜,時間尚早,見牛駅難得仲有位,一於食火鍋放題。我哋揀咗$228一位嗰個餐,加咗$48要鴛鴦湯底。清甜椰子雞鍋+藥膳牛骨鍋兩個鍋都真材實料,椰子雞鍋好多椰子件,一大嚿雞仲有啲杞子,真係幾清甜。藥膳牛骨鍋除咗有巨型牛骨之外,仲有好多蟲草花,紅棗等,啲湯好濃郁,散發陣陣藥材香氣。真係要飲多幾啖湯先開始火鍋。來牛駅當然要狂食牛,我哋主打食呢個美國黑毛和牛,睇見個鮮紅色已經好吸引,佢淥一淥就食得,質地軟腍,富油香。另外,美國牛肩胛肉都唔錯,佢肉味會較濃厚。自助火鍋配料吧食物選擇真係好多,很多款優質丸,例如芝心牛丸,巨型蟹棒,蛋餃,巨型魚蛋,等等。有一款哈哈笑丸入邊係鹹蛋奶黃流心,超正。另外芝心牛丸會爆漿,食嘅時候要小心,芝士控一定愛。蔬菜吧有水蓮,萵筍,生菜,菠菜,蘿蔔等等應有盡有。自助吧有幾款熟食,有蛇羹同糯米飯,有d驚喜。我鍾意食佢嘅炸魚皮同埋響鈴,好新鮮香脆。甜品櫃亦有多款選擇,例如牛乳布丁,豆腐花,泡芙等等。當然仲有雪糕雪條, Häagen-Dazs雪糕一定係回本之選,我就食咗兩款味道,集會同埋曲奇味。總括而言,呢度嘅湯底,牛肉同埋丸類都很不錯,下午來食,仲可以12點坐到

清甜椰子雞鍋+藥膳牛骨鍋

另外,美國牛肩胛肉都唔錯,佢肉味會較濃厚。

蔬菜吧有水蓮,萵筍,生菜,菠菜,蘿蔔等等應有盡有。

總括而言,呢度嘅湯底,牛肉同埋丸類都很不錯,下午來食,仲可以12點坐到4點,性價比極高。