2019-05-09 168 瀏覽
平日晏晝兩點半去食下午茶,唔使等位,即刻有得入去坐。侍應安排左我哋坐窗口卡位,位置寬敞。三個人叫咗每人一個下午茶set,有麵豉湯同主菜。另外加咗幾個小食。我叫咗海膽吞拿魚丼,賣相十分好,味道方面,海膽鮮甜,一啲都唔苦同腥,吞拿魚茸有蔥辟味,都唔覺得腥。份量睇落唔多,但食起嚟就知道啱啱好,有七八成飽。性價比高,74 hkd 就食到靚嘅海膽同吞拿魚。小食方面,叫咗章魚小丸子,炸廣島蠔,枝豆。章魚小丸子普通,粉漿比較多,而且冇木魚絲,但係夠熱,過得去。廣島蠔有驚喜,飽滿鮮甜,脆漿啱啱好,炸到金黃色,香脆可口。枝豆上菜嘅時候熱辣辣,食落鹹香,好好味。小食加錢就可以叫到,性價比高。最後叫咗甜品,Brownies 雪糕同小丸子雪糕,賣相同味道都普通。Brownies質感唔鬆,又唔夠香,雪糕只有朱古力醬味,食落似食雪葩,唔太creamy。以50幾蚊來計,性價比低,唔抵食。