2022-08-24
抵禦嚴寒法寶,緊係涮羊肉啦喂🐑🐑🐑香港東來順雖然無用碳爐但諗起羊肉火鍋無理由唔係呢度點咗杜泊羊上腦(肉卷嚟,唔係又食腦),口感幼嫩,食落無腥味厚切羊肩係比較濃味款,比較有咬勁小小,個人比較喜歡羊上腦口感比較細緻嫩滑咁當然唔會淨係食羊嘅,本地牛頸脊肥瘦均勻,肉味濃都好食仲有必須要提埋個鵝腸,十分甘香又爽口,大推💓麻辣湯底唔會好辣,香口為主。配上招牌嘅醋麻點醬好帶得起肉嘅鮮味食物整體滿意,食完之後夜晚被都唔使冚🌞暖粒粒好舒服 (有個人熱到食咗兩碗涼粉😂)服務嚟講就係負分嘅,平時嚟食小菜都正正常常,今次食火鍋就出事啦。啲姐姐見你自己整火勢望都唔望你,掂行掂過。但個重點係,個爐嘅switch 係喺個枱底,你見個客痞低整嚟整去你都好似無事發生見唔到咁,係勁嘅🤷🏻♀️(唔係個別例子,一晚發生咗起碼兩三次)都唔提人哋碌緊嘢食都未拎出嚟佢就加水,無錯我哋係答話加水嘅而且個煲都真係要加,但你都等人拎返舊肉同隻手走先呀,結果舊肉就沖咗落煲底搵都搵唔返變成煲湯渣,手又比熱水彈到,乜玩法😤 (as usual 啲姐姐係無知覺地已經走咗去了)加水又加到個煲就爆,兩邊湯底就嚟撈埋,仲要我哋自己request 自己
點咗杜泊羊上腦(肉卷嚟,唔係又食腦),口感幼嫩,食落無腥味
咁當然唔會淨係食羊嘅,本地牛頸脊肥瘦均勻,肉味濃都好食
加水又加到個煲就爆,兩邊湯底就嚟撈埋,仲要我哋自己request 自己要筆返走(well, 自己動手豐衣足食呢句嘢真係冇錯嘅)
要開嘅酒幾支都無,無言...可能係懲罰我平時冇珍惜寶貴嘅地球水資源