2021-03-02
生日月,星期六下午同老公拍拖撐檯腳,去左旺角食人氣台式吃到飽火鍋店「牛大人」,我地去左荷里活商場中心地庫個間分店,12:00去到門外已好多人排隊,真係好受歡迎,入到去地方寬敞,環境乾淨整潔,坐得舒服呀,使用 QR Corde點餐,方便快捷。90分鐘午巿吃到飽套餐有3款價錢$138/$168/$198可選擇,仲可以加$30升級海鮮。有8款湯底選擇,湯底特色,有辣有唔辣,牛大人秘方麻辣鍋、台灣鳳梨雞鍋、 台中蒜頭雞鍋、養生素鍋、阿嬤養生濃湯鍋等,鴛鴦鍋加$50。我地選了極上和牛吃到飽套餐 $198有11款主菜包括幾款特級牛同豬,仲有雞件同特色美食等,另外台灣特色小吃、台式手工水餃及丸類供選擇任叫。配了阿嬤養生濃湯鍋, 以新鮮蔬菜及養生藥膳淆製湯底,很甘香清甜。食材方面特別喜歡吃澳洲和牛M5牛肩卷,牛味較濃夠肉汁;牛肉漿、花枝漿、墨魚漿、鮮魚漿也很鮮味;花雕酒雞件,肉質嫩滑。另外亦有自助區,包括醬料區,飲品區及食品區,十多款醬料供選擇,多款台灣直送蔬菜丸類任食,除了紙包及罐裝飲品,仲有幾款自家製冷泡茶,以及自家製雪糕任食。以任食火鍋來說,食物質素及環境,性價比算高,價錢亦平宜,下次想來食晚市
我地選了極上和牛吃到飽套餐 $198
以任食火鍋來說,食物質素及環境,性價比算高,價錢亦平宜,下次想來食晚市。