2020-08-02 1145 瀏覽
小編不是十分嗜辣 但對辣總是有種又愛又恨的感覺👉🏻👈🏻 而呢個川菜餐廳的小辣就可以滿足到我呢類人 餐廳好有中國🇨🇳的特式 仲有個舞台 似乎平時係有live band不知道是否疫情關係 所以取消左 餐廳係樓上舖 因為目前仍然受限聚令所限 每檯客需要相隔1.5米⛔ 以致人流稀疏 服務周到 上菜時間亦快⁣⁣1. 人見人愛酸菜魚🐟配寬粉 小辣🌶️ ($256)⁣酸菜魚真的十分推介 魚肉非常滑和大塊 夾起唔會散晒 而且最重要是無❗❗❗骨❗❗❗小編很驚食有骨的魚 所以小編一直不太敢在外面食 味道方面揀左小辣 配埋酸菜和寬粉啱啱好 而且好入味 份量多 建議多人share 食 比較好⁣⁣2. 川式口水雞🐔 ($68)⁣上菜的碟好吸睛 擺盤好特別 口水雞的溫度是凍的 可以令口水雞入口後辣味先慢慢滲出黎 雞的分量多而且好滑嫩 味道屬於小辣 麻香同埋辣味都恰到好處 夠晒麻夠晒辣 好過癮⁣⁣3. 燒椒皮蛋🥚 ($48)⁣溏心皮蛋浸係紅紅嘅辣油上面,賣相超吸引 半流心狀的蛋黃食落好軟綿又夠漿口蛋白食落口好爽 沾上紅青椒同紅油食口感濃厚 配埋個汁是酸酸甜甜的 好開胃 是其中一個必點的前菜👍🏻⁣⁣4. 經典香辣鍋🍲

1. 人見人愛酸菜魚🐟配寬粉 小辣🌶️ ($256)⁣

2. 川式口水雞🐔 ($68)⁣

3. 燒椒皮蛋🥚 ($48)⁣

4. 經典香辣鍋🍲 ($232)⁣
香辣鍋最少要叫五款餸 餐牌有好多唔同材料揀 小編和朋友就叫左萵筍 雞軟骨 土豆 牛柏葉 嫩牛肉 上菜的時候已經聞到好香 而每款餸都炒得非常入味 又麻又辣真係好刺激 吃到停不了口 惟一係食到個落底有少少油 🤭⁣

5. 乾煸四季豆 ($68)⁣
四季豆爽脆 唔會有青味 因為有啲人炒得好香口 好惹味 唔會太辣同太咸 而且肉碎好好味 份量都好大 鑊氣十足 味道唔會過鹹 送飯🍚一流⁣

6. 紅糖糍粑 ($48)⁣
糯米糍外層炸得香脆 表面灑上黃豆粉 感覺有少少似日式的蕨餅 好煙韌 而且熱辣辣配上黑糖醬 為餐飯畫上完美的句號⁣