2025-06-01
打邊爐一流👍🏻👍🏻👍🏻🐑本地牛頸脊-爽口味淡,好珍貴,得4両肉🐑澳洲雪花肥牛-肉質較彈牙,肉味較濃,雪花紋幾靚🐑雞件-新鮮爽彈,同埋唔想講都要講嘅雞有雞味🐑燒餅-新鮮即造即烤,滿滿嘅芝麻舖面,咬落香脆,搓粉嘅時候落咗一種不知名嘅香料,有種濃郁中帶清香嘅味道,唔知咩唻,知道嘅朋友,歡迎留言話番畀我知。🐑炸響鈴-唻東來順唔好嗌呢D無謂嘅現成貨🐑茄蛋餃-未叫之前覺得好怪,見經理極力推薦就試一試,佢係將預先整好嘅番茄炒蛋作為餡料,番茄去皮然後切粒,咬落冇渣,茄味蛋香完全融合包成餃子,味道好有驚喜。🐑東來順雲吞-餡料係鮮蝦、白菜、少許免治雞肉,平時食得多豬肉餡嘅雲吞、餃子,呢個蝦、菜、雞肉嘅味道都幾清新。黃鱔-淥廿秒就食得,去潺功夫做足唔馬虎,肉爽味清。🐑蝦丸、墨魚丸-新鮮、爽彈、鮮甜,兩者高下難分。🐑驢打滾-係羊生喺東來順必點嘅甜品,將糯米粉開水搓,擀成麵皮,捲入紅豆餡蒸熱,切成合適大細,最後再撒上黃豆粉。呢味係清朝宮廷甜點,撒咗黃豆粉之後好似驢仔喺地下碌地沙黐滿成身泥咁,所以叫驢打滾。🐑奶黃煎堆-熱辣辣炸起實好食,不過就欠缺經理所講嘅流沙奶黃質感。
🐑本地牛頸脊-爽口味淡,好珍貴,得4両肉
🐑澳洲雪花肥牛-肉質較彈牙,肉味較濃,雪花紋幾靚
🐑雞件-新鮮爽彈,同埋唔想講都要講嘅雞有雞味
🐑炸響鈴-唻東來順唔好嗌呢D無謂嘅現成貨
黃鱔-淥廿秒就食得,去潺功夫做足唔馬虎,肉爽味清。
🐑蝦丸、墨魚丸-新鮮、爽彈、鮮甜,兩者高下難分。