2020-11-18
平時lunchtime經過,都會見到長長人龍。。琴晚放工去左利東街搵食,見到店外無乜人排隊,於是諗住試試佢。排隊排咗大概10分鐘就到我地,店員有禮貌,店外位置都算多。我地被安排坐係店內最盡處既吧枱位,冷氣略嫌欠奉。餐牌上選擇唔多,丼飯只有三款,配味噌湯同漬物。最後揀左江戶前天丼 ($138) 同天丼 ($98) 。等左一陣,兩個天丼同時到啦。天婦羅放滿一碗,差D飯都見唔到。不過望真d,天婦羅上嘅油都幾多,而且” 令立立” 。先試天婦羅海老,放入口時無幻想中” 脆卜卜” 嘅聲音,d碎碎亦都無跌落嚟,反而咬落去第一感覺就係一口油,心諗:下,淋嘅?其餘嘅天婦羅都係一樣,唯一可以讚嘅係穴子同小柱魷魚天婦羅餅炸得1d都唔老,剛剛熟,恰到好處。夾開d天婦羅,見到已經淋上甜醬油嘅白飯,甜醬油味道重,甜甜地,都幾好送飯。除左天婦羅,仲有一隻炸溫泉蛋,餐廳建議篤穿隻蛋,將d蛋汁撈落d飯到食。溫泉蛋蛋味唔濃,同埋甜醬油及白飯一齊食,感覺有d似食緊茶餐廳個d蔥油豬扒煎蛋飯,無乜驚喜。總括黎講都幾失望,天婦羅唔脆,甜醬油太多(建議可以另上)食完今餐之後,好想去食返勝_殿,彌補食唔到脆卜卜炸物嘅感覺🤣
排隊排咗大概10分鐘就到我地,店員有禮貌,店外位置都算多。
我地被安排坐係店內最盡處既吧枱位,冷氣略嫌欠奉。
餐牌上選擇唔多,丼飯只有三款,配味噌湯同漬物。
最後揀左江戶前天丼 ($138) 同天丼 ($98) 。
等左一陣,兩個天丼同時到啦。
天婦羅放滿一碗,差D飯都見唔到。
不過望真d,天婦羅上嘅油都幾多,而且” 令立立” 。
反而咬落去第一感覺就係一口油,心諗:下,淋嘅?
總括黎講都幾失望,天婦羅唔脆,甜醬油太多(建議可以另上)