2018-10-31 49 瀏覽
旺角兆萬成棟大廈有好多食肆,今晚友人相約大廈的3樓食火鍋放題,一個價錢入嚟任食,感覺上好低,但係都要睇食物嘅質素而定。原來餐廳提供的湯底可以一次過揀四款,完全啱曬選擇困難症嘅人,最後分別就揀咗人參雞湯、皮蛋芫茜湯 、豆乳海鮮湯,仲有重慶麻辣鍋。湯底端來的時候,發現其中的麻辣湯底用了一隻雪凍了狗造型放在裏面相當有趣,開著火爐不一會雪狗漫漫消失了。食物的選擇種類頗多,除了有火鍋配料外,亦有刺身、壽司、燒物等等,要食均真係唔係咁易。當中欣賞特選美國牛肉,放在鍋中一陣就食得,好有牛味,肉質鮮嫩無渣,我地好快清左一碟,另外,其他食材都新鮮不錯,我地唔食得太多,所以叫的量不多,主要是想食多些款式,同埋唔想浪費食物,整體來講,坐得舒服,價錢中肯,是不錯選擇。
食物的選擇種類頗多,除了有火鍋配料外,亦有刺身壽司、燒物等等,要食均真係唔係咁易。當中欣賞特選美國牛肉,放在鍋中一陣就食得,好有牛味,肉質鮮嫩無渣,我地好快清左一碟,另外,其他食材都新鮮不錯,我地唔食得太多,所以叫的量不多,主要是想食多些款式,同埋唔想浪費食物,整體來講,坐得舒服,價錢中肯,是不錯選擇。