港島灣仔區返工嘅我,成日到lunch time 就諗爆腦,研究食乜好?左揀右揀,都唔知想食乜,亂入下搵到間平平地得嚟,又有驚喜嘅餐廳啵!打工仔有福了!坡耶坡囉咪,翻食過無限次,私心收埋!今次一於公開介紹下!➤海南雞飯油飯勁出色!外賣過好幾次,個飯香軟又入甜,每次都會讚!海南雞偏淡口但好嫩口,值得讚,隨餐嗰個中湯,好濃厚足料。另外仲有一碟青菜仔,均衡營養。➤咖哩焗雞扒飯同事狂讚item !! 堂食仲正,即口即整,上堂超熱!咖哩有兩款可揀,今次揀咗新加咖哩,無咁辣外咖哩味仲好濃。雞扒勁厚身,味道不錯!焗飯係蛋炒飯做底。➤㗎咉多士每次見到都想叫一份!厚牛油加脆卜卜嘅熱多士,邪惡到一個點。斑斕味唔算太甜太濃。➤拉茶基本上必點!餐飲加12元,但係都值得一試。瀑布奶茶上枱嘅時候充到滿瀉,打卡一流。甜度好好,茶底味好好,全杯都係無冰但夠凍。

坡耶坡囉咪,翻食過無限次,私心收埋!今次一於公開介紹下!

➤海南雞飯

➤咖哩焗雞扒飯

雞扒勁厚身,味道不錯!焗飯係蛋炒飯做底。

➤㗎咉多士

➤拉茶