#一起食堂 (中環)中環域多利皇后街2號地舖-----😝最近公司附近又開左🆕野 B仔就孖同事仔去trytry 間鋪細細間 好多bar檯位 但bar 檯ge凳又ok 唔會唔好坐 一入去 就播好多五月天 周杰倫 裝修又好台式 所以個感覺都幾台灣😝B仔覺得要測試一間餐廳ge食物味道出唔出色 一定要由最簡單ge食物開始 如果連簡單ge都做唔好 甘複雜ge菜式我都唔會有太大期望 所以今次B仔就揀左台式料理一定有ge滷肉飯($68)啦😄本來驚淨係叫一個滷肉飯會好dry 點知原來每個餐都有3個小配菜🤤有酸酸地好開胃ge木耳 沙律 同日本番薯仔三粒😍而主角滷肉飯一d都唔馬虎 滷肉唔會太鹹唔會太重口味 肥瘦適中 調味啱啱好 又唔會太多滷肉汁令d飯太濕 而且比好多滷肉 食到最後一啖飯都仲有滷肉🤤又配埋鹵水蛋 酸菜 同兩條青菜 成個配搭非常豐富😋睇黎中環打工仔又多一個食lunch好選擇啦🤤-----B仔整體評價:8/10個👍🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻-----
#一起食堂 (中環)
中環域多利皇后街2號地舖
B仔整體評價:8/10個👍🏻