2021-06-11 35 瀏覽
《ᴀsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴs》去觀塘睇下個5千萬音樂噴泉⛲️之前去咗呢間靚靚ᴄᴀғᴇ 填一填肚先😋呢間雖然係一間外賣咖啡店,可以堂食既都係企位~但環境佈置得好靚,好多位俾你打卡😍🍫ᴠᴇɢᴀɴ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ғᴜᴅɢᴇ ᴄᴀᴋᴇ($𝟹𝟾)佢啲蛋糕應該係日日都唔同~咁岩我呢日去係有純素蛋糕🤩仲要係朱古力味😝諗都唔諗就點左!賣相好靚~ 層次好分明💓食落去同一般朱古力ᴄᴀᴋᴇ 冇咩分別~係稍微乾身少少~朱古力味好濃😍 甜度剛好唔會太苦太甜😙🍰ʏᴜᴢᴜ ᴄᴀᴋᴇ ($𝟷𝟾)係日本柚子ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ!發覺配朱古力味蛋糕係好夾😆因為柚子食落去超ғʀᴇsʜ可以成功中和朱古力既濃~ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ 好滑,柚子味出~呢個價錢食到咁既質素既ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ 我覺得好抵!🧁ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴄʜɪᴘ ᴍᴜғғɪɴ($𝟹𝟻)係我的最愛😍😍😍本身已經係ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴜғғɪɴ狂粉😙見到即刻叫~~店主會先幫你翻熱☺️佢入面有好多朱古力粒翻熱後就溶溶地咁,好好食!😍☕️sᴀʟᴛᴇᴅ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ʟᴀᴛᴛᴇ ($𝟺𝟻)唔係見到好多地方有,所以就點嚟試下~本身係鍾意飲焦糖咖啡既因為甜甜地~依家佢加
《ᴀsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴs》
呢間雖然係一間外賣咖啡店,
可以堂食既都係企位~
但環境佈置得好靚,
好多位俾你打卡😍

佢啲蛋糕應該係日日都唔同~
咁岩我呢日去係有純素蛋糕🤩
仲要係朱古力味😝
諗都唔諗就點左!
賣相好靚~ 層次好分明💓
食落去同一般朱古力ᴄᴀᴋᴇ 冇咩分別~
係稍微乾身少少~
朱古力味好濃😍
甜度剛好唔會太苦太甜😙

🍰ʏᴜᴢᴜ ᴄᴀᴋᴇ ($𝟷𝟾)
係日本柚子ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ!
發覺配朱古力味蛋糕係好夾😆
因為柚子食落去超ғʀᴇsʜ
可以成功中和朱古力既濃~
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ 好滑,柚子味出~
呢個價錢食到咁既質素既ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ 我覺得好抵!

🧁ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴄʜɪᴘ ᴍᴜғғɪɴ($𝟹𝟻)
係我的最愛😍😍😍
本身已經係ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴜғғɪɴ狂粉😙
見到即刻叫~~
店主會先幫你翻熱☺️
佢入面有好多朱古力粒
翻熱後就溶溶地咁,
好好食!😍

☕️sᴀʟᴛᴇᴅ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ʟᴀᴛᴛᴇ ($𝟺𝟻)
唔係見到好多地方有,
所以就點嚟試下~
本身係鍾意飲焦糖咖啡既
因為甜甜地~
依家佢加埋海鹽,
飲落會鹹甜鹹甜咁
提升咗口感😍 好出色~

🥤ᴇsᴘʀᴇssᴏ ᴛᴏɴɪᴄ ($𝟺𝟸)
呢個係朋友點
佢中意啲偏苦同濃烈味道~
ᴡʜɪᴄʜ ɪs 我唔好既~
但我都試左啖
覺得唔算難入口~
佢特別之處係加左檸檬片~
令到咖啡多左啲酸澀味~