2025-07-11 139 瀏覽
今日嚟到呢間位於深水埗同太子交界嘅餐廳試吓主廚擁有10年米芝蓮餐廳嘅經驗但係餐廳嘅價錢絕對平過米芝蓮多多聲~想體驗視覺菜式嘅朋友仔一定要試吓😋前菜迷你精緻拼盤三小食(打卡一流) $88-櫻花蝦三文魚帶有淡淡嘅黑松露味,唔會搶咗三文魚嘅味道、底下配上炸枝竹非常脆。-芝士釀蕃茄作為開胃菜嚟講非常完美,微酸嘅蕃茄仔夾住奶香味好重嘅芝士令味蕾全部打開晒,好期待之後嘅菜式🩷-鶉蛋細膩口感搭配花雕酒既醇香,雖然花雕酒嘅味比較濃,但係一啲都唔膩,非常獨特嘅一道前菜小食-大雪茄(打卡一流) $80雪茄嘅外層係春卷皮,非常酥脆內餡配搭新鮮嘅鴨肉一啲都唔柴非常Juicy,鴨肉混合少少薄荷醬,令呢度餸更加清新👏🏻主菜蘭皇蛋招牌卡邦尼雲吞 $55蘭皇蛋濃郁香氣同卡邦尼醬既絲滑濃郁完美交融,濃郁嘅醬汁包住雲吞既鮮嫩餡料,每一啖都係奶香同鮮美🥰甜品懷舊糖蔥餅配雪糕 $55呢個甜品非常有創意,糖蔥餅加埋雪糕有一種好似冰火交加嘅感覺食落都唔會好漏

今日嚟到呢間位於深水埗同太子交界嘅餐廳試吓
主廚擁有10年米芝蓮餐廳嘅經驗
但係餐廳嘅價錢絕對平過米芝蓮多多聲~
想體驗視覺菜式嘅朋友仔一定要試吓😋

前菜
迷你精緻拼盤三小食(打卡一流) $88

小食
-大雪茄(打卡一流) $80
雪茄嘅外層係春卷皮,非常酥脆

主菜
蘭皇蛋招牌卡邦尼雲吞 $55

甜品
懷舊糖蔥餅配雪糕 $55
呢個甜品非常有創意,糖蔥餅加埋雪糕有一種好似冰火交加嘅感覺
食落都唔會好漏