2022-03-02 166 瀏覽
繼上次喺元朗嘅INN一人晚餐後,回味無窮~~於是同朋友喺聖誕節前夕嚟買荔枝角嘅分店,發現喺樓上嘅INN環境更大,氣氛更chill更適合打卡!門口已經有白色聖誕嘅氣氛☺️嗰日係平日嘅七點左右,疫情關係店內唔算多客人,燈光暗暗地環境都幽靜,啱晒兩個人傾偈食飯。英式炸魚薯條配上他他醬及茄汁講真呢塊炸魚大到嚇親我。質素絕對唔係快餐店嗰種炸魚柳。外皮薄脆,一咬就碎,而且熱辣辣上,感覺係新鮮炸起!魚肉大塊厚身,咬落啖啖肉唔似其他粉醬多過肉咁~揸得剛剛好,魚肉依然滑溜,做到外脆內軟。點乜嘢醬,風味唔同,任君選擇。墊底嘅薯條都相當出色,粗薯新鮮炸起,口感更好。奶油大蝦配煙肉菠菜意粉賣相已經相當吸引~可以話佢將每一種材料都配搭得好好~奶油鋪滿晒每一條意粉,口感creamy濃厚奶味重而不膩,偶爾可以食到啲煙肉菠菜碎~隻蝦都幾爽脆,事前處理得唔錯肉桂蘋果班戟配雪糕個人鍾意佢嘅肉桂醬汁同埋上面嘅杏仁片,分量唔算好多,做飯後甜品一流

門口已經有白色聖誕嘅氣氛☺️

英式炸魚薯條配上他他醬及茄汁

奶油大蝦配煙肉菠菜意粉

隻蝦都幾爽脆,事前處理得唔錯

肉桂蘋果班戟配雪糕