2023-10-14
重要野放前面: 蛋黃米布丁($32)係個伏,係個伏,係個伏。星期日喺佢開店前7分鐘到達,前面已經有10個人左右,果然打卡店。店面行日式木系整體非常舒服,特別係夏天30幾度排隊排到滴汗,入到去係開心嘅。Set 叫左醬油蛋飯($22) :醬油漬過嘅蛋黃濃稠 撈飯岩岩好 // 南蠻炸雞($46):塔塔醬超濃,雞炸得極脆,非常送飯 // 月見雞糰($48): 蛋黃本人對比碗飯嘅蛋佢食落無咩香, 但係攞黎dip 雞肉入口滑好多。 三碟都細細碟,原本覺得唔夠但係食食下岩岩好!然後吶,就出事喇,我點左佢地個甜品蛋黃米布丁($32): 布丁上面係蛋黃本人,你會食到生雞蛋嘅味道that's it ,同甜品兩個字完全無關,然後撈埋個米布丁,口感唔滑,唔甜,無咩味,蛋黃本人充斥你個口,諗住食甜品但係最終勁難受,成件事唔知想點 總括而言,打個卡,但係味道同埋CP又唔係特別到需要排隊或者encore 嘅level,同埋個甜品我真係不敢苟同,一次已經OK