2023-08-17
香江花月睇完Barbie電影🎬之後迷上左Barbie Pink,香江花月一路都係我Bookmark list入面📜。既然佢今次仲要crossover Barbie Pink😍。真係諗唔到唔試嘅理由。😝首先一坐低會有杯Welcome drink🍺,係茉莉花雪梨茶,雪梨菜入口清甜,夠晒滋潤😋。粉紅牛乳攻瑰鍋🍲,成個湯底都充滿粉紅色,😍飲落原來係忌廉湯,好有驚喜。粉紅墨魚滑🦑🦑,墨魚滑充滿粉紅色,顏色係用火龍果制成,賣相已經非常吸睛,墨魚滑入口爽彈😋。太極兩儀☯️,分別係豬肉🐷同牛肉🐮。牛肉🐮油香肉味平均。豬肉🐷肉質夠腍,柔軟嫩滑。七彩餃子🥟,七種唔同顏色同餡料制成嘅餃子🥟,個人最推薦蟲草花餃子🥟。花花綠綠,蔬菜🥬拼盤,夠晒豐富,有菜心,娃娃菜,油麥菜,白菜🥬等等。炸魚皮🐟🐟,魚皮炸到夠晒卜卜脆,而且勁大塊😍。鮮海帶苗,口感具韌性😌,味道亦都夠晒鮮甜🥰。奇幻歷險🍹🍹,入口清甜,奇異果🥝配忌廉梳打🍹,味道非常配合。花月豪庭,打卡一流,就咁睇擺盤,你唔會知道佢係一杯飲品🥃。餐廳亦有好多地方值得打卡,而且環境舒適,絕對啱晒聚會。
炸魚皮🐟🐟,魚皮炸到夠晒卜卜脆,而且勁大塊😍。
鮮海帶苗,口感具韌性😌,味道亦都夠晒鮮甜🥰
。
花月豪庭,打卡一流,就咁睇擺盤,你唔會知道佢係一杯飲品🥃。
餐廳亦有好多地方值得打卡,而且環境舒適,絕對啱晒聚會。