奮鬥完一個星期,週末就想好好relax下,食餐好d ,同另一半或朋友或家人傾下計。今日黎到呢間走懷舊復古風格既英式小店食好西兼打卡,黎到門口已經覺得好正,好有vintage既感覺,店內播著懷舊英文歌,好似時光倒流置身幾十年前既英國🇬🇧小店內。餐牌上有主菜、意粉/義大利飯、小食、飲品等五大類。1️⃣oldιѕн egg вenedιcт ᴴᴷ$138見到個benedict切開流心個下好治癒,蛋漿好滑有少少蛋香,配煙三文魚同埋我最愛既牛油果🥑蓉好正!個包底有d似麥記既芝柳蛋漢堡個種,不過更煙韌。所有配料好match,大愛 ❤️ !除左兩隻Benedicts之外,仲有大量新鮮既沙律菜,雖然只係加左酸酸d既橄欖油醋同埋少少甜甜地既sauce(似熱情果或芒果口味),已經好好食,而且感覺refreshing d 健康d🥰🥰🥰,簡單的幸福!2️⃣ѕeaғood rιѕoттo ᴴᴷ$168一上檯已經聞到好香,海鮮有好多:青口夠新鮮口感彈牙,蝦都幾大隻可惜無咩鮮味,仲有帶子小八爪魚🐙,芝士都夠多,拉絲效果無難度。Risotto做的唔錯,義大利米煮得恰到好處,有咬口唔會太稔,而且飯係有濃郁既番茄🍅同埋海鮮味,正啊

餐牌上有主菜、意粉/義大利飯、小食、飲品等五大類。

1️⃣oldιѕн egg вenedιcт ᴴᴷ$138

2️⃣ѕeaғood rιѕoттo ᴴᴷ$168
一上檯已經聞到好香,海鮮有好多:青口夠新鮮口感彈牙,蝦都幾大隻可惜無咩鮮味,仲有帶子小八爪魚🐙,芝士都夠多,拉絲效果無難度。Risotto做的唔錯,義大利米煮得恰到好處,有咬口唔會太稔,而且飯係有濃郁既番茄🍅同埋海鮮味,正啊😍😍!

3️⃣oldιѕн тιraмιѕυ ᴴᴷ$68
呢度有個小surprise:就係上呢個甜品時會即時倒入一杯非常香濃既double espresso, tiramisu質感厚實,有非常濃郁既咖啡味,有d苦澀,咖啡控既人可能會愛上,因為我男友就超愛,我唔飲開咖啡既都覺得接受到,覺得幾特別,未試過咁樣既tiramisu,值得一試。

小提示:如果order左主菜或意粉或義大利飯就可以以ᴴᴷ$25加杯non-alcoholic drink 或ᴴᴷ$40加杯紅/白酒/啤酒🍻。

4️⃣pιnĸ leмonade ᴴᴷ$25
紅色既飲品好sharp ,見到人都開心d ,味道酸酸甜甜,有d似fruit punch 好開胃 。

5️⃣wнιтe cellιnι (glaѕѕ) ᴴᴷ$40
我無飲到。share唔到comment😂😂。

呢間餐廳絕對會encore再encore!輕鬆有個性既環境,好睇又好味既食物,內外兼備,性價比十分高既餐廳🍴,打卡絕佳 ❤️👍🏻❤️!
2019-05-24
  • Oldish Tiramisu
  • Eggs  Benedict  with  Smoked  Salmon  &  Avocado
  • Oldish Pink Lemonade
  • Seafood  risotto