2016-12-02 7356 瀏覽
好餓 已經八點半,一坐底就叫左個豆腐魚豆湯底, 一碟龍躉片,一碟鱔,同唐生菜侍應好有禮,又知我地好肚餓,即刻上茶同俾個調味碟我地。好多料😍 狂落蔥粒,好香好脆,證明新鮮!唔洗十分鐘就黎左個湯底。原來魚頭炸過,難怪咁香,但湯更鮮甜,更惹味,連豆腐都好有魚香同甜品。我地兩個等唔切,即刻淨係空口食左個半個大魚頭同豆腐,基本上好味到骨都食埋(個骨係炸到脆再滾湯,所以好易咬)。食完之後,食物就岩岩好到。龍躉片得十片左右,唔理,即淥! 又爽又甜!!重點係個魚片好彈牙好爽口,d肉又脆又爽口,唔識用筆默形容!! 係我個frd話人地未熟囉,係咁話我太心急,明明爽爽地口先係精粹!鱔片,非常爽口,係好薄既,不過油脂分布平均又香口,好在唔會膩,仲越食越好食,越食越想食。雖然同龍躉一齊食會被比下去,不過仍不失吸引力,都幾好味。唐生菜好新鮮,爽脆,翠綠,一淥就起得,keep住又甜又脆;朋友鍾意食軟身d,更加係soak曬湯中既精華,魚既鮮甜。encore左龍躉,不過今次叫骨試下。真係好多骨,同時好少肉,件數都較少,但點解會貴d.... 都係叫片好d!最後送雪糕又有桂花糕! 點解可以咁好OMG 點解可以咁開心!念念不

念念不忘,仲係好想再食龍躉片…

BTW環境夠靜夠企理,幾適合傾下計
另外有私房菜,好似幾正,不過要訂;邊爐是不用等位的