2025-03-29
我第一次遇到啲咁嘅情況🤷🏽♀️話說我嗌咗招牌銅鍋米線, 見到配菜有酸菜同甜酸菜, 我兩樣都唔食, 所以喺手機落單我照道理應該會有兩個選項寫住「不要酸菜」同埋「不要甜酸菜」先啱係咪?點知去到手機落單嘅時候就淨係見到「不要甜酸菜」, 冇「不要酸菜」嘅選項, 反而無啦啦多咗個「不要芫茜」嘅選項, 我原本諗住問, 後來我覺得可能揀「不要甜酸菜」代表唔要任何酸菜所以就冇問, 加上我都唔食芫茜所以我兩個選項揀曬。然後上菜嗰陣個碗裏面仲有酸菜, 我就問的職員話我明明揀咗「不要甜酸菜」點解仲會有酸菜, 佢就同我講係照單落☹️喂大佬鬼唔知你照單落咩?🙄 而家個問題係我明明兩種酸菜都唔要, 你又要逼人哋用手機落單, 但係冇提供曬兩個選項畀我, 加上實體menu冇講明碗米線有芫茜, D人唔睇手機落單都唔知碗米線原本有芫茜, 咁有問題嘅想點?講到好似我冇睇清楚咁😑😑😑最後個職員先勉強話重新幫我去煮過個湯底, 啲餸就照留, 話倒曬好浪費, 我唔介意所以就妥協咗, 但係我想講如果你一開始嘅手機落單系統整好啲嘅話咪唔使唔會造成浪費囉🙄🙄🙄