2022-02-24 384 瀏覽
旺中又開咗間新小店 今次主打漢堡包🍔有8個款式 除咗經典款之外 有唔少創意款式 例如川式麻辣漢堡🌶港式沙爹醬漢堡等另外有唔少特式小食- churros 迷你西多士 秘製辣醬炒燒賣😮▶️酸椰菜手撕豬漢堡 ($36)呢個係推介款 相當特別🍞漢堡包雖然係嘉頓包 但係搽咗一層牛油🧈再用爐烘熱兩面 味道已經好唔同麵包質感軟身 烘完仲好香脆 又食到牛油香味🤤入面有紫色嘅椰菜💜影相出嚟靚啲 味道少少甜甜地 反而食唔出酸不過覺得佢唔算清脆 如果脆啲可能可以增加漢堡層次感🐷最好食係啲手撕豬 份量好足 多到跌出嚟肉質好淋 一啲都唔乾爭爭或者鞋仲食到少少嗰陣煙燻味好似出面西餐廳 spare ribs 咁 只係呢個已經去晒骨 全部都係肉!雖然佢有落少少沙律醬 但係幾鍾意佢唔係好多 唔會蓋過咗豬肉味道一邊食都冇滴醬 食得好乾淨😁成個burger雖然材料簡單 但係已經好好食👍🏻加上呢個配搭真係獨創 值得一試▶️脆皮年糕- 沙律醬肉鬆 ($18)呢個係店主推介我食 有三款口味~實物比相大條 一路望住佢整係一條又長又厚嘅年糕 (同平日食嘅韓式年糕有啲唔同)用火槍燒完🔥再搽上沙律醬 然後放上大量肉鬆而成即使我隔咗陣食 佢依
旺中又開咗間新小店 今次主打漢堡包🍔

▶️酸椰菜手撕豬漢堡 ($36)
呢個係推介款 相當特別
麵包質感軟身 烘完仲好香脆 又食到牛油香味🤤
不過覺得佢唔算清脆 如果脆啲可能可以增加漢堡層次感

🐷最好食係啲手撕豬 份量好足 多到跌出嚟
肉質好淋 一啲都唔乾爭爭或者鞋
仲食到少少嗰陣煙燻味
一邊食都冇滴醬 食得好乾淨😁
酸椰菜手撕豬漢堡

▶️脆皮年糕- 沙律醬肉鬆 ($18)
呢個係店主推介我食 有三款口味~
實物比相大條 一路望住佢整
即使我隔咗陣食 佢依然口感煙韌而唔太硬
脆皮年糕- 沙律醬肉鬆

佢煙韌得黎唔太黏 唔會好難咬或者痴住啲牙 亦唔係一’pat’野咁
加上真係做到脆皮效果😋第一次食呢種年糕
沙律醬配肉鬆係絕配 肉鬆原先已經有味 感覺好似有啲鹹蛋黃味同少量海苔添 幾惹味

難怪係必食推介 一試難忘 好想再食呢個年糕❤️
▶️冷泡白桃烏龍茶 (+$10)
應該係自製嘅 入起膠樽入面
佢個烏龍茶味非常香濃苦澀☕️
微微散發出白桃味 而且完全唔甜 因為冇落糖 感覺好健康☺️

漢堡包款式新穎有創意 材料足而有質素🍔
小食更加係特別 好多都係出面冇嘅
非常推薦大家試脆皮年糕👍🏻
位置ok 都係旺中個飲食corner到 但係依家都係外賣拎出去食
佢包裝得好 所以好方便 漢堡包用紙夾住 咁就唔會俾倒汗水搞到淋咗 又環保啲🥡
冷泡白桃烏龍茶

服務幾好 叫佢幫我地切開一半 方便share黎食🙈唯一係大家要等5-8分鐘左右 因為漢堡同小食都係即叫即整 確保新鮮
價錢方面我覺得好抵 最平$28就有個burger🤩冇人多數小食平均$25
分量十足 一個burger一份小食已經好滿足
係一間好值得支持嘅小店!疫情下真係要幫襯下呢啲高質小店🥺見佢哋都挨得辛苦
外賣自取
脆皮年糕- 沙律醬肉鬆