🍢秘製辣醬炒燒賣 $18/8粒 $25/12粒我諗好少人會形容燒賣有鑊氣🤣睇見入面嗰位炒燒賣炒到拋晒鑊(煎pan)成個小炒咁就知有啲料到🤤 秘製辣醬嘅香氣飄晒岀嚟🫢雖然燒賣嗰質地都有少少粉粉地唔夠油香,但個醬汁搭夠,花椒辣椒加上香辛料令佢香辣麻香帶少少甜味😋惹味又開胃✨-🍢Monster Crabs🏡地址: 旺角彌敦道688號旺角中心1樓FK1A1號舖☎️電話: 不詳🕙營業時間: 12:00-22:00 (Mon-Sun)
🍢秘製辣醬炒燒賣 $18/8粒 $25/12粒
秘製辣醬炒燒賣

🍢Monster Crabs
🏡地址: 旺角彌敦道688號旺角中心1樓FK1A1號舖
☎️電話: 不詳
🕙營業時間: 12:00-22:00 (Mon-Sun)
10 分鐘 (堂食)
秘製辣醬炒燒賣
2022-08-07 608 瀏覽
旺中過癮漢堡包小食店 呢間主打漢堡包 見到網上幾多人好評 但今日試試佢地既脆皮年糕 有3隻味沙律醬肉鬆 雙重芝士煉奶 韓式甜辣醬.⭐️甜辣醬脆皮年糕$18👍🏻呢隻年糕外層燒到好脆身 入面勁煙韌😋食落味道好似食緊 韓國炸雞咁平時唔鐘意食年糕既我表示 呢舊好食.價錢方面$18-$22一串 係旺中 唔算平.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#MonsterCarbs (旺角)地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓FK1A1號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:2/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #旺中美食 #脆皮年糕 #小食 #掃街
⭐️甜辣醬脆皮年糕$18
👍🏻呢隻年糕外層燒到好脆身 入面勁煙韌
😋食落味道好似食緊 韓國炸雞
平時唔鐘意食年糕既我表示 呢舊好食
價錢方面$18-$22一串 係旺中 唔算平
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#MonsterCarbs (旺角)
地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓FK1A1號舖
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
2022-06-22 450 瀏覽
旺中真係好多好野食啊~ 今日同朋友仔一齊行街,無意中發現旺中好多野食,跟住見到呢間Burger好特別呀,有好多港式味道,於是就試一試,我地點左兩個包加個薯條!❀港式沙爹醬漢堡 $29 +漢堡扒 $16 +煎蛋 $6沙爹醬真係好濃郁,但個人而言覺得有少少鹹,煎蛋係流心蛋加上醬汁後成個口感好juicy,煎蛋真係必加,而漢堡扒個人就覺得一般,肉碎口感。❀川式麻辣漢堡 $33 +煎蛋 $6呢款十分推薦!麻辣味突出,唔會好辣,但係夠麻!非常唔錯,不過都係有少少鹹,鐘意重口味嘅朋友仔一定要試一試!❀薯條 因為追加小食所以+$6,單點$15薯條好好食,熱辣辣十分香口,而且有種Q彈嘅口感!
❀港式沙爹醬漢堡 $29 +漢堡扒 $16 +煎蛋 $6

港式沙嗲醬漢堡

❀川式麻辣漢堡 $33 +煎蛋 $6

❀薯條 因為追加小食所以+$6,單點$15
薯條好好食,熱辣辣十分香口,而且有種Q彈嘅口感!
薯條
2022-06-02
15 分鐘 (外賣自取)
港式沙嗲醬漢堡
薯條
周不時嚟旺中都會發覺啲小食店成日會唔同咗,所以每次嚟都唔驚啲嘢食食到悶😋今次試呢間係因為被個年糕吸引咗😍香港真係少見咁大塊年糕🤤秘製辣醬炒燒賣 $18/8粒, $25/12粒角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗炒燒賣香港真係少見有得賣,通常都係炸多😂原來加啲辣醬炒又真係幾惹味,食完一粒雖然幾辣但又會想繼續再食👍🏻好似會食上癮咁,不過唔食得辣要小心,因為都真係幾辣⚠️燒賣就係普通貨色,真係食個辣醬🥰脆皮年糕(秘製甜辣醬) $18角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗年糕有3款味(甜辣醬/沙律醬肉鬆/雙重芝士煉奶),試咗甜辣醬,食落真係好有韓國甜辣炸雞嘅感覺🤣同都辣辣地⚠️至於個年糕好好食👍🏻炸得好脆皮而個餡就煙煙韌韌,配埋個醬好好食❤️

秘製辣醬炒燒賣 $18/8粒, $25/12粒
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗

脆皮年糕(秘製甜辣醬) $18
角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗
外賣自取
今日路過旺角中心,發現多左好多間小店見到依間漢堡包🍔店即刻比靚靚招呼吸引左我去試一試今次Order左個經典芝士漢堡burger 同炸紫菜粉絲卷、加杯桃味茶Burger 🍔 既包硊硊又軟,吾會食落好乾兼硬啖啖肉既感覺好滿足、生菜同蕃茄都好新鮮芝士味香而且個汁酸酸甜甜好開胃,推介👍🏻下次再食時要再叫多啲餸至得😜另外最令我帶有驚喜係炸紫菜粉絲卷🤤坦白講,本身外賣炸物來講, 炸物會好易在盒內變淋而吾脆身、影響口感。但monster carb炸紫菜粉絲卷完全無依個問題出現, 外賣拎到回家食時, 仍然係卜卜硊;無影響到口感。我覺得依點係最值得加分之處👍🏻👍🏻💯做到外硊內軟😋。而桃茶帶有香桃味,清香👍🏻;整體價錢大眾化、食物質素ok 👍🏻
今日路過旺角中心,發現多左好多間小店
見到依間漢堡包🍔店即刻比靚靚招呼吸引左我去試一試

Burger 🍔 既包硊硊又軟,吾會食落好乾兼硬
啖啖肉既感覺好滿足、生菜同蕃茄都好新鮮
芝士味香而且個汁酸酸甜甜好開胃,推介👍🏻
下次再食時要再叫多啲餸至得😜

另外最令我帶有驚喜係炸紫菜粉絲卷🤤
2022-06-10
2022-06-12 104 瀏覽
今日路經旺角中心發現多左好多小店,見夜夜哋不如買個外賣拎走🤪今次無意中比我發現有驚喜嘅burger 小店CP值高、經濟實惠、性價比仲不比連鎖快餐店差👍🏻👍🏻今次叫咗個芝士burger,皮脆肉亂又多汁,醬汁酸微微又好味夠晒開胃,好食😋抵食😋最重要叫咗個紫菜粉絲卷,一般炸物外賣得返屋企都會淋晒,返出奇意外地個外皮一啲都唔淋仲要好卜卜脆,簡直係我覺得最驚喜嘅地方同即場食感覺一樣👍🏻👍🏻👍🏻食完飲返支桃茶, 入口有清香,吾甜可以中和返的感覺, 配搭得宜🤩
今日路經旺角中心發現多左好多小店,
見夜夜哋不如買個外賣拎走🤪
今次無意中比我發現有驚喜嘅burger 小店
CP值高、經濟實惠、性價比仲不比連鎖快餐店差👍🏻👍🏻
今次叫咗個芝士burger,
皮脆肉亂又多汁,醬汁酸微微又好味夠晒開胃,
好食😋抵食😋
最重要叫咗個紫菜粉絲卷,
一般炸物外賣得返屋企都會淋晒,
返出奇意外地個外皮一啲都唔淋
仲要好卜卜脆,簡直係我覺得最驚喜嘅地方
同即場食感覺一樣👍🏻👍🏻👍🏻
食完飲返支桃茶, 入口有清香,吾甜
可以中和返的感覺, 配搭得宜🤩
2022-06-11
7 分鐘 (外賣自取)
  • 醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷
2022-06-07 86 瀏覽
酸椰菜手撕豬漢堡見到好多人叫呢個+出面冇呢個揀就叫咗呢個黎食!果然係推介 真係幾好食!酸椰菜加埋手撕豬一齊食酸酸地幾好食又唔膩 個包微微烘過 成個加埋有surprise 可能因為佢個樣普普通通但食落幾好食ˊ_>ˋ外貌協會sor另外叫咗個吞拿魚炸紫菜粉絲卷新鮮炸起脆卜卜的!估唔到呢個配搭幾好食!男朋友好醒咁叫咗醬另上 所以特此表揚 不過個人覺得唔點醬已經好好食Overall雖然個樣平平無奇 但嘢食幾好食!經過掃街可以一試!
另外叫咗個吞拿魚炸紫菜粉絲卷
2022-05-28 128 瀏覽
今日5月28日係「國際漢堡日」🍔就介紹呢間小胖子最近係旺中食過既小店,漢堡包係即叫即整,偷偷地望入去係好用心咁烹調!價錢上亦大眾化,漢堡包既價錢$29-$37左右,款式嘅口味都多元化呀!🔸酸椰菜手撕豬漢堡 $37手撕雞食得多,手撕豬+🍔就未試過😂 原本有啲擔心手撕既方法食嘅時候d肉會唔會好散,係唔會的😂 好厚肉又特別,再配上酸椰菜好開胃💛 好夾呀❗️🔸冷泡白桃烏龍茶跟餐加$10,白桃味好濃,甜度正常的。🔸西班牙油條 $29我最愛的西班牙油炸鬼,呢間都好好味呀👍🏽👍🏽都係即叫即炸的,咬落好酥脆又帶軟軟的,有朱古力醬和撒上了肉桂的砂糖,好香會好引起食慾🤤正常係有6條油炸鬼配雪糕,店主好nice事前有問到是否外賣,外賣嘅話店主考慮到雪糕會溶的關係,可以將雪糕換成多兩條,也很不錯喔😙😙
今日5月28日係「國際漢堡日」🍔

🔸酸椰菜手撕豬漢堡 $37

🔸冷泡白桃烏龍茶
跟餐加$10,白桃味好濃,甜度正常的。

🔸西班牙油條 $29
我最愛的西班牙油炸鬼,呢間都好好味呀👍🏽👍🏽

2022-05-28 91 瀏覽
旺中其實除左出名多潮物,女人野🤭🤣之外, 原來係一樓都有個立食專區,好多價錢親民嘅地道小食店, 今次就搵到間價錢非常抵食嘅手打漢堡店🥰.($29) 落單後睇住職員即叫即煎,充滿酒香 等待時聞到已經非常肚餓, 食落非常惹味好多醬汁唔會煎到好乾,呢個價錢絕對抵👍🏻(Churros)($29) 另一吸引我嘅竟然係小食有churros!😍 本身係會跟一球雲尼拿雪糕但外賣所以就有 變相店員炸多幾條俾我😬 食落外脆內軟非常正, 加表頭淋上朱古力🍫醬非常邪惡,難怪叫monster carbs😈 抵食又滿足嘅一餐👍🏻

[經典芝士漢堡]($29) 落單後睇住職員即叫即煎,充滿酒香 等待時聞到已經非常肚餓, 食落非常惹味好多醬汁唔會煎到好乾,呢個價錢絕對抵👍🏻

[西班牙油條](Churros)($29) 另一吸引我嘅竟然係小食有churros!😍 本身係會跟一球雲尼拿雪糕但外賣所以就有 變相店員炸多幾條俾我😬 食落外脆內軟非常正, 加表頭淋上朱古力🍫醬非常邪惡,難怪叫monster carbs😈 抵食又滿足嘅一餐👍🏻
2022-05-17 911 瀏覽
旺角中心原來有好多嘢食架😁Monster Crabs漢堡包店又平又抵又經濟👍因為實在太好味喇👍😋試過你就會知道點解咁好味💯💯韓式辣炒豬腩漢堡 37蚊,辣炒豬腩肉堅好味,d肉同d辣汁炒埋一齊好夾,好多汁好juicy,加埋新鮮菜同蕃茄,咬落去有蔬菜爽脆清甜感又有小小辣辣地超級惹味,而且個包同份量好大👍👍好正😋😋勁抵食💯經典芝士漢堡 29蚊,😋😋抵到呢👍包超大漢堡肉超厚加埋d芝士溶溶地配埋生菜蕃茄😋😋一啖咬落去juicy到d汁係口腔裏面個種感覺超正!再咬一啖d汁仲多到流出泥!真係“堅”正👍👍炸紫菜粉絲團,雙拼拿魚味及牛肉味👍👍😋呢個一定要食😋將d紫菜包住粉絲同餡料再炸到脆卜卜,一咬入口真係超級好味😋一試難忘呀❤️追加六蚊有薯條,d薯條超用心,係用薯仔切出泥原條炸,所以超級有口感同埋好入味呀👍👍仲有係勁大包架💯再追加埋六蚊有汽水添😉真心推介超抵食及用心製作嘅Monster Crabs 漢堡包店👍👍👍💯💯💯Monster Crabs旺角中心1樓FK1A1號舖

Monster Crabs
旺角中心1樓FK1A1號舖

• 炸紫菜粉絲團
  • 經典芝士漢堡
  • 韓式辣炒豬腩漢堡
2022-05-15 56 瀏覽
⭐️港式沙嗲醬漢堡($29) 呢個價錢有咁嘅質素真係好驚喜😳 首先,漢堡烘過後外脆內軟,口感十分唔錯,好有誠意👍🏻 漢堡加入港式沙嗲醬亦十分特別,而且醬汁十分突出濃郁,係漢堡味道嘅主調🤤 牛肉不算juicy,口感紮實,單獨食時都食得出牛味嘅,但基本上都被沙嗲醬蓋過佢嘅味道🤣漢堡亦有唔少生菜同番茄,兩者清爽嘅口感同味道平衡返重口味嘅沙嗲醬,令整體冇咁油膩👍🏻 呢個價錢嚟講真係十分唔錯!大家掃街時不妨一試~
⭐️港式沙嗲醬漢堡($29)

呢個價錢有咁嘅質素真係好驚喜😳
首先,漢堡烘過後外脆內軟,口感十分唔錯,好有誠意👍🏻
呢個價錢嚟講真係十分唔錯!大家掃街時不妨一試~
2022-05-13 61 瀏覽
呢間鋪頭主打特色漢堡仲有其款小食嚟旺中掃食可以試吓喔!-🥡西班牙油條($29)新鮮即叫即炸,賣相金黃吸引熱辣辣,非常香脆可口👍🏻面頭加咗玉桂粉、砂糖同朱古力醬味道唔算好甜💕🍔川式麻辣漢堡($33)揉合中西風味辣勁充足,超過癮呢😋牛堡面頭芝士呈半溶狀態咬落肉汁豐富,又富芝士味🧀加埋生菜同蕃茄,口感一流呀❣️-📌Monster Carbs (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓FK1A1號舖
呢間鋪頭主打特色漢堡
仲有其款小食
嚟旺中掃食可以試吓喔!

🥡西班牙油條($29)
新鮮即叫即炸,賣相金黃吸引
熱辣辣,非常香脆可口👍🏻
面頭加咗玉桂粉、砂糖同朱古力醬
味道唔算好甜💕

🍔川式麻辣漢堡($33)
揉合中西風味
辣勁充足,超過癮呢😋
牛堡面頭芝士呈半溶狀態
咬落肉汁豐富,又富芝士味🧀
加埋生菜同蕃茄,口感一流呀❣️
📌Monster Carbs (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓FK1A1號舖
2022-05-04 515 瀏覽
旺中係學生同女人嘅天堂💃🏻,基本嘅衫、褲、鞋、襪、精品呢度都會有👍🏻而行街當然唔少得食啦😋呢日同朋友嚟旺中買野,行到攰攰地,就搵嘢食醫下肚仔🤣之後上OpenRice見到呢間burger🍔好似幾吸引,所以一於行去試下🤣鋪頭好容易搵,就係一樓美食區👆🏻天花同地下都有指示牌~立食區中間有兩張圓枱,而舖頭自己都有一張枱喺旁邊👆🏻方便客人買完之後即刻食😸👆🏻呢度有八款漢堡包🍔價錢唔貴🤣二十幾至三十幾蚊就可以買到一個,除咗包之外,👇🏻仲有小食,例如炸紫菜粉絲卷、薯條等等,亦都有甜點👉🏻西班牙油條、西多士🧇呢次同朋友叫左👇🏻🌶川式麻辣漢堡、🐷酸椰菜手撕豬漢堡、🐮醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷、🫔西班牙油條👇🏻🌶川式麻辣漢堡🍔又真係辣得幾過癮🌶食辣嘅朋友可以試吓🤣不過佢嘅麻辣醬係搽喺底包嘅上面,所以食到尾個包有少少淋🍔但整體幾好😻而塊肉煎得幾香,唔會乾又幾juicy👍🏻今次係第一次食麻辣嘅漢堡,食完覺得真係幾夾👍🏻有機會都會encore🤣👇🏻🐷酸椰菜手撕豬漢堡🍔平時聽手撕雞就聽得多,手撕豬就真係第一次聽😹呢款有驚喜😻本身喺度諗手撕豬會唔會鞋🤔點知一食落唔鞋仲幾軟嫩😻👍🏻👍🏻而且係爆多肉👇🏻加埋啲酸酸嘅紫椰菜,非

川式麻辣漢堡

👇🏻🐷酸椰菜手撕豬漢堡🍔平時聽手撕雞就聽得多,手撕豬就真係第一次聽😹呢款有驚喜😻本身喺度諗手撕豬會唔會鞋🤔點知一食落唔鞋仲幾軟嫩😻👍🏻👍🏻而且係爆多肉👇🏻加埋啲酸酸嘅紫椰菜,非常開胃🤣

醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷

👆🏻醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷🐮每份有六粒,兩個人share就啱啱好👍🏻粉絲卷香外脆內軟,配埋燒汁幾惹味,就好似韓國嗰啲炸粉絲卷咁👇🏻
醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷

👇🏻西班牙油條(Churros)🫔每份亦都係有六條,仲有一球雪糕🍦Churros外脆內軟,充滿肉桂香味,又唔會太甜😻建議食完主食先買👍🏻熱辣辣嘅churros加埋雪糕係冰火嘅感覺啊🤣每人三條都唔夠喉🤣🤣
2022-05-01
午餐
西班牙油條
🍔吉列豬排漢堡($37)豬排好似🇯🇵日本既吉列炸豬排!唯一係豬排比想像中淋少少🤏🏻不過個醬汁係正既 另漢堡昇華😆同埋個包包toast得啱啱好 夠香又有小小脆面🧀芝士鰻魚炸紫菜粉絲卷 ($24)呢個又有少少驚喜!好似🇰🇷韓國街邊小食咁~裡面鰻魚份量同粉絲一樣咁多 口感好配合 仲有melted cheese😋夠邪惡又美味😉overall 以一個立食小食店黎講都算高質😚店主都好有心咁介紹唔同既小食!下次再黎想試埋其他甜品同食物❤️
🍔吉列豬排漢堡($37)

🧀芝士鰻魚炸紫菜粉絲卷 ($24)

旺中一向都係美食嘅集中地,野食嘅價錢都偏向平民😜今日同朋友黎到呢間1樓美食區角落嘅小店,佢主打漢堡包同韓式小食😻都有唔少韓式小食幾吸引,例如係芝士年糕條、炸韓式紫菜粉絲卷等等😻🥢韓式辣炒豬腩漢堡 $37漢堡麵包搽咗薄薄牛油輕輕烘過,係名副其實嘅外皮脆、內軟熟🥰🥰。薄切豬腩經韓式惹味辣醬味醃製再炒熟,所以食落並無一絲水汪汪嘅感覺👋🏻😌。唔知呢個美韓mix and match又吸唔吸引到你呢?🤔😜🥢酸椰菜手撕豬漢堡 $37豬肉份量大爆發🥰😍!!!一層層嘅軟腍多汁🥺😝而且微燻手撕豬肉作為主角撐起成個漢堡👍🏻而紫椰菜口感爽脆清新,形成有趣對比😜🥢醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷 $24雖然係港式小店,但係佢嘅粉絲卷有著韓國嘅味道😻😻係用紫菜包住粉絲同牛肉一齊拎去咋😙口感脆卜卜,當中嘅粉絲仲好煙韌😗仲一啲都唔油膩👍🏻🥢白桃烏龍茶 (+$10)跟餐追加嘅手調白桃風味烏龍茶,味濃而清香。配搭上述兩款味道豐富濃郁嘅漢堡就最適合不過👍🏻。入口即時感受到烏龍茶嘅苦澀😖,隨之而嚟嘅係微微白桃味嘅清甜。🥰🥰

🥢韓式辣炒豬腩漢堡 $37

🥢酸椰菜手撕豬漢堡 $37

🥢醬燒牛肉炸紫菜粉絲卷 $24

🥢白桃烏龍茶 (+$10)