2024-05-19 33 瀏覽
今日去觀塘做嘢,去咗成業工業大廈一樓食lunch,店舖裝修偏向日式風格,以啡木色作為主調職員推薦日本蘭王蛋漢堡丼飯,一於就食呢個啦😍另外都好想試手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯,一口一口拉絲嘅感覺超正!漢堡質素超高,媲美「挽肉與米」~喺出面好難搵到手打嘅澳洲和牛漢堡,又好濃郁嘅油脂香~我係勁鍾意食牛肉嘅人,就係覺得牛嘅香味同埋飯或者面撈埋好正!我哋用優惠價追加咗一人小食,係日式胡麻沙律,胡麻醬嘅芝麻味非常香濃,一人份量都唔細和牛漢堡上面有酸瓜蓉以及蘿蔔蓉,on top 有蘭王蛋及辣椒絲!難黃蛋顏色橙紅,蛋味非常濃郁,直接用嚟撈飯就一流啦!幾鍾意酸瓜蓉作為side dish,撈埋飯食又有口感,酸酸甜甜亦都好開胃蛋黃蛋飯可以自選鍾意嘅醬汁,有秘製漢堡汁,比較濃味~白味噌汁偏向鹹香滑身日式咖喱汁偏向小小辣,甜少少我哋今次都揀咗漢堡汁,濃味嘅醬汁撈飯一流牛霸王嘅米採用咗日本米,見到佢每粒都好飽滿,吸收埋漢堡汁又有咬口,又夠濃味咁啱見到佢哋嘅吉列蠔做緊Promo $18,梗係要試吓啦,吉列蠔新鮮炸出嚟熱辣辣,蠔嘅口感好Juice同埋但有少少鹹味,配埋酸瓜沙律醬令人滿足離開餐廳時,正值午飯結束時段,和牛

職員推薦日本蘭王蛋漢堡丼飯,一於就食呢個啦😍

漢堡質素超高,媲美「挽肉與米」~

難黃蛋顏色橙紅,蛋味非常濃郁,直接用嚟撈飯就一流啦!

蛋黃蛋飯可以自選鍾意嘅醬汁,有秘製漢堡汁,比較濃味~
白味噌汁偏向鹹香滑身
日式咖喱汁偏向小小辣,甜少少
我哋今次都揀咗漢堡汁,濃味嘅醬汁撈飯一流

離開餐廳時,正值午飯結束時段,和牛漢堡已經賣晒🤭