2023-08-26
泰簡單價錢💲: $80/ $92/ $128/ $105好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.3/5-銅鑼灣都幾多泰國菜,今次試做呢間位於總統戲院上面一樓的一間,平日夜晚都坐滿,睇來幾高人氣。望望個menu,價錢又真係唔貴,裝修OK,都難怪咁多人食。不過食完後覺得佢哋的味道比較重,適合接受濃味的朋友🤔-✅醃鳳爪。味道同其他菜式一樣比較鹹,好彩都夠酸所以容易入口。鳳爪已經醃到入味,除左普通酸辣,仲食到好多香菜的香味,因為有好多洋蔥、西芹、芫茜等😗-🆗細冬陰功。呢份細碗適合兩個人分,大約每人都有一碗半。第一啖飲落去覺得好濃味好正,夠酸夠辣😏 但飲落就覺得偏鹹…入面有好多菇,索晒啲湯!成碗仲有一隻蝦,開左半邊,可惜新鮮程度一般,肉質可以爽彈d😳-✅蟹肉炒飯。蟹肉炒飯入面的蟹肉有d隱約,唔係好明顯🥺但炒飯炒得唔錯,夠鍋起同乾爽,食落香氣十足😝同埋落好多蛋去炒,呢樣對於炒飯來講都好重要!-✅馬拉盞炒通菜。馬拉盞炒通菜正常發揮,係幼身青通菜,夠爽脆🥸味道唔會太鹹,食到蝦乾的鹹鮮味。-🆗心有靈犀。粉紅色的顏色來自石榴汁,飲落係好似雜過賓治咁
價錢💲: $80/ $92/ $128/ $105
好味程度😋: 3.4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.3/5
🆗心有靈犀。粉紅色的顏色來自石榴汁,飲落係好似雜過賓治咁,有氣的😎
整體不過不失,見到佢哋的lunch set更加抵食,會更加想係午餐去食!