應該係全香港其中一間最有特色同性價比最高既北京填鴨套餐!二人A餐($598) 前菜合格有餘,無論係雞絲粉皮定揚州水晶肉都處理得恰到好處,算係一道不過不既開胃菜。津白雲吞湯同雲吞餡算足,但湯略嫌太鹹,我同友人飲完都覺口乾,建議大家可嗌香菜鮮魚羮instead🤧.跟住落來終於到戲肉!依度既北京填鴨分兩種,一種係用古琴酒糟烤,一種係就咁原味整。大家如果想試下特別啲既食法,係嗌餐嗰陣記得特別講明要酒味,如果唔係佢地就會default 左俾原味你!. 係送上填鴨嗰陣,服務員仲會好貼心咁為您送上一碟「一口酥」- 一碟入囗即溶既mini鴨皮s,配合砂糖真係不得了既頂級享受😭至於填鴨本身當然都無令人失望,基本上每件鴨肉都切得非常均勻,皮、肉、油脂比例係啱啱好,仲要件件都隱隱約約帶有酒香(愈近底嗰d愈明顯),真係愈食愈停唔到口。配合埋熱辣辣既餅皮同好少係其他地方見到既配料(哈蜜瓜、蜂蜜黃梅醬etc. ),成件事即刻upgrade 一百萬倍,每次夾唔同料嗰陣d鴨仔係我口腔中就會化為無限既可能。Oh my dear ducks🥺🥺🥺 btw你幾可見到人食填鴨會配哈蜜瓜?😂我就真係無見過啦!夠新奇!.另外不得
古琴酒糟烤鴨

雞絲粉皮+揚州水晶肉
津白雲吞湯

一口酥

古琴鴨肉炒飯
桂花烏龍

另外不得不提既係依度古琴鴨肉炒飯,有蔥香得來粒粒分明,而且都幾多鴨肉下,推介!本身套餐唔包甜品,但最後或者係因為餐廳見我地咁擦得,就為我地送上杞子桂花糕😀
食完終於明咩叫飲飽食醉,full到可以上天堂再落返來 xdd
杞子桂花糕
題外話/補充資料: Tips Time📈:(1)依度既茗茶都好出色!壺桂花烏龍添左幾次水都好清香!推介! 🍵 (2)經openrice book會 視乎人數而有唔同贈品,例如我地今次就送左腰果露,都唔錯,雖唔算話超濃但飲落會有啖啖腰果碎 (3)如果同行親友生日,一早講定會有壽包送😋hehe,唔好話我唔提你地呀🤧
古琴酒糟烤鴨
雞絲粉皮+揚州水晶肉