2025-04-10
之前喺附近做嘢已經想試,今次趁星期日可以偷少少時間拍拖就嚟呢度慢活吓成間cafe都係粉藍同白色為主,當日都幾full,我哋咁啱等到個最靚嘅sofa位,梳化後有好多藍色花花setting,打卡真係一流呀!我哋做過research,先叫咗2樣必點嘅:🍮港式奶茶 Creme Brulee估唔到奶茶味幾濃,creme brulee 嘅口感嚟食一杯港式奶茶,仲好細心配上豆腐味雪糕,唔會太甜搶咗主角嘅味道,一口雪糕一口奶茶,口感得意又好味。🧈鵝肝酸種菠蘿油鵝肝牛油好厚好香滑,冇諗過會同菠蘿包咁夾,鹹鹹香香咁,建議同埋蜜糖桃肉一齊食,無錯係甜甜地又鹹鹹香香,無論味道定係口感都出奇地夾,好好食。其他:主食🍝手工日本山藥雞肉丸焗意粉肉丸食得出自家製,啖啖肉而且肉味香濃,茄汁長通粉唔會太酸,幾開胃。甜品🥐焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫Croffle 整得好香脆,中間夾咗cream,又有焦糖香蕉,配豆腐味雪糕,我反而幾鍾意佢個咖啡凍,微微苦澀,同croffle、雪糕一齊食,可以balance到啲味道又令到成個甜品冇咁漏。飲品🍵抹茶拿鐵唔會太甜,飲落有微微抹茶甘香,唔錯
我哋做過research,先叫咗2樣必點嘅:
甜品
🥐焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫
飲品
🍵抹茶拿鐵
唔會太甜,飲落有微微抹茶甘香,唔錯