2025-08-18
cafe-in:joi粉藍色為主調 , 門口一隻大熊陪坐, 亦係打卡靚位Flat White/Chocolate $44/65兩杯都有靚拉花. 前者應用而較深度烘焙嘅豆. Coffee Jelly Coconut Coffee $68較喜歡呢杯, 唔太飲得出Coconut. 反而好似大杯dirty. 漸層好靚, 較易入口. jelly 在底都係帶啡甘香完全唔甜芝士辣肉腸酸種貝果 $58貝果按落都有回彈, 食落唔算好煙韌. 餡料出奇地真係好夠辣, 除左辣肉腸中間同面都有灑Cajun 同辣椒粉, 個人覺得都唔錯朋友覺得太辣可能用sourdough 整bagel, 包本身都有味. 手工日本山藥雞肉丸焗意粉 $128見推薦, 自家製肉丸話係由新鮮雞肉同山藥調製, 口感比較鬆散. 長通粉配左好酸嘅番茄醬同芝士焗製, 芝士可拉絲港式奶茶Crème Brûlée $88是日MVP, 法式焦糖脆脆, 配合港式奶茶嘅香醇. 略有一點可惜可能太早去未雪夠, 奶茶燉蛋有點流體不過夠香滑又唔會太甜, 食哂@injoi.hk@media.vas灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖
粉藍色為主調 , 門口一隻大熊陪坐, 亦係打卡靚位
Flat White/Chocolate $44/65
兩杯都有靚拉花. 前者應用而較深度烘焙嘅豆.
芝士辣肉腸酸種貝果 $58
可能用sourdough 整bagel, 包本身都有味.
手工日本山藥雞肉丸焗意粉 $128
港式奶茶Crème Brûlée $88