餐廳: 大班樓
資訊:

2013-11-19 3298 瀏覽
我的第1篇食評梗係搵其中1間我喜愛的餐廳-大班樓.3星期前訂好位同家人來個晚飯,侍應安排我地坐樓上,環境都算整潔舒服.我地前菜有酥炸金針菇同清酒煮蜆酥炸金針菇 - 炸得幾香口但無好油既感覺清酒煮蜆 - 蜆好新鮮同入味,襯托既蘿蔔絲亦好有酒味,一流既前菜 主菜梗係有叫雞油花雕蒸大花蟹配陳村粉,呢個簡直係大班樓其中一個亮點,上菜時已經吸引晒我地全家人既目光.蟹肉非常鮮甜,d陳村粉吸收埋雞油花雕更加係我家人既至愛.  除左蟹,當然叫埋蝦先至完滿.大蝦2味(蝦子蝦球同炸蝦頭) - 蝦子蝦球非常爽,炸蝦頭亦好酥脆. 其他主菜仲有話梅肉桂糖醋排骨,南乳三耳上素腐皮包飯後甜品有桂花杞子雪糕同杏仁茶桂花杞子雪糕 - 雪糕好滑同有奶味,加埋桂花杞子,絕配  杏仁茶 - 杏仁茶都好濃店員服務細心同專業,我同我家人食得好滿意既一餐.
我的第1篇食評梗係搵其中1間我喜愛的餐廳-大班樓.
我地前菜有酥炸金針菇同清酒煮蜆
酥炸金針菇 - 炸得幾香口但無好油既感覺
清酒煮蜆

雞油花雕蒸大花蟹配陳村粉
其他主菜仲有話梅肉桂糖醋排骨,南乳三耳上素腐皮包
飯後甜品有桂花杞子雪糕同杏仁茶
桂花杞子雪糕 - 雪糕好滑同有奶味,加埋桂花杞子,絕配

杞子雪糕
杏仁茶 - 杏仁茶都好濃
店員服務細心同專業,我同我家人食得好滿意既一餐.
題外話/補充資料: 因為當日full house,上菜比較慢,店員主動同我地say sorry,最後仲免左我地茶錢同甜品.
2013-11-11
清酒煮蜆