2017-12-01 66 瀏覽
呢一間餐廳 我會再來!依家真係愈黎愈少餐廳我會食完再食 念念不忘的 因為依家好多餐廳都只愛賣相靚,卻忽略左食物既質素!呢一間位於旺角與油麻地之間既餐廳,係油麻地地鐵站行去餐廳只需要5分鐘左右,都幾易搵!上到去,餐廳都相算寬敞,中式既裝潢。Menu上既菜色都幾吸引,我第一眼就比冬陰公海鮮湯河吸引著😚😚😚 呢個湯河份量比我想像中大,如果你係女仔既話,應該會覺得飽到上心口😂 味道方面,冬陰公味都幾濃,仲有微微的辣,更加刺激到味蓄同我既食慾😍 不過要留意 湯河要快快食 如果唔係就索晒d湯啦!之後仲要叫個香芒蟹肉炒飯,平時一見到有「芒果」雙眼就會發光既我,今次都唔例外。初頭以為芒果肉應該會切粒,同埋果肉既份量不奢太多,但來到又是一個驚喜,差不多有半個芒果既份量!未食已經覺得好幸福!同樣地呢個炒飯嘅份量都係相當大,雖然蝦肉就比較少,但係餐廳調嘅炒飯亦相當不錯。仲有,不得不提既係呢到既「燉湯」,通常依家好多餐廳都係加味精,但呢到到燉湯的確有種執著,一飲就知道了!
呢一間餐廳 我會再來!

上到去,餐廳都相算寬敞,中式既裝潢。