2010-09-19 122 瀏覽
是日於中環吃午餐,時間非常趕,不能慢慢嘆,心想一直未黎過呢度食野,就衝左入黎啦。下午一時多,店內坐滿了人,一入去老闆娘同店員一直話有位,我就一直都見唔到,原來有位就係指門口有兩張高櫈.... 哈,不過有風扇吹住其實坐得ok舒服的。個老闆娘講野快到其實我唔係好知佢講咩,不過唔駛佢介紹自己搞掂算數。兩個人叫左一碗車仔麵,再加一個「聖保羅豬扒包」一齊食,係咪每一樣野食都要加個名勝係前面架呢?不過我覺得其實最好笑係個老闆娘,佢真係好風趣,又識介紹,原本我地只係揀左兩餸,佢就話「加 $ 2 有多個餸呀,你去買餸都唔止啦」「我地D瑞士雞翼呀,拍得住太平館呀.....」等等等等.....最後我地就聽佢講要左瑞士雞翼+新推出既澳門魚腐+豬腩肉,由於唔鍾意食撈麵所以要左湯上,再加一杯野飲盛惠 $30~~~ 黎到雞翼係另上的,再加一匙香蒜,加左味道更香更好吃。湯底非常濃,帶點點甜味,雞翼真係幾好食喎,食落肉質幾滑而且瑞士汁味道又夠濃。豬腩肉真係有幾層架,食落一d都唔會覺得肥,索左d湯汁幾好食。最後就係魚腐,食落幾彈牙,又有魚肉香,味道唔錯呀~ 全部都覺得幾好食喎。「聖保羅豬扒包」就比較一般啦,不過都唔難食

「聖保羅豬扒包」就比較一般啦,不過都唔難食既,唔係用豬仔包係大餐包呢個好合我意,因為我唔鍾意食太硬既麵包,呢度個餐包咬落又淋又有麵包香,喜歡喜歡~~ 豬扒幾香口,不過有DD乾身,味道唔算特別突出,加埋酸酸地既沙律醬,係唔會難食的。

兩食物兩飲品加埋都係 $56,ok啦,呢個價錢係中環唔貴既。而且我最鍾意個老闆娘,成日同我地有講有笑,下次要黎食第二樣野。=)))
聲稱拍得住太平館既瑞士雞翼
鍾意佢個魚腐