2020-06-09
好耐冇食過泰菜了,😊咁岩我嘅寶寶們都有興趣食,咁我就提議食我最鍾意食嘅小曼谷🥰。✌🏻九龍城有兩間小曼谷,我就鐘意出面個間,因為比較新同大間。😜呢到有好多款野食!⭐️泰王咖喱法包軟殼蟹😋超大個法包,應該足夠4個人share 黎食。要讚下個包整得幾好食😋,外脆內軟!點埋咖哩食,正正!❤️⭐️冬陰功湯🌶佢有兩個size揀,我地呢個係中size。好足料!有幾隻大蝦🍤,菇同唔同嘅香料!個湯係好飲嘅,但佢就唔同出面椰奶咁重,飲落似湯水多d嘅。⭐️泰式拼盤🥰呢個拼盤不得了,諗住三個人叫個大嘅,就大份左了,其實細嘅都足夠三個人食。❤️佢有蝦餅、魚餅、春卷同雞棗,每款有三件,跟住其實佢每件都會分一半,變相其實有六件!😋係好食嘅特別鍾意佢個蝦餅!又彈牙,蝦膠同蝦肉又夠!⭐️榴槤冰好少會有榴槤沙冰!😎今次叫咗個飲,個味道好天然,好似真係攞舊榴槤打出嚟咁!🤗最上有少少榴槤肉,杯野又唔係話好甜,有清新嘅感覺!👍🏼
呢到有好多款野食!
⭐️泰王咖喱法包軟殼蟹😋
⭐️冬陰功湯🌶