2018-10-14 421 瀏覽
以前都有食過雞煲,感覺好惹味。所以間中都會搵雞煲嘅餐廳品嚐一下今次搵到旺角呢間 回到未來除咗雞煲佢仲有好多唔同嘅鍋底打邊爐呢間舖有幾款主打: 惡魔雞煲,分小辣、中辣、大辣同終極大魔頭(極辣)任均選擇有養生藥膳湯底,藥膳紅燒牛肉鍋,當歸鴨等等醬油配料會先放台,自己調好就會拎走我就唔中意加野,淨醬油就夠。惡魔雞煲小惡魔又香又麻,本以為小惡魔我應該食得到,仲同男友講「我應該食到既」,我承認我錯了。。。我諗我要食返多d辣野,練返食辣先得,因為男友覺得辣味唔錯,又夠惹味,而我就要即時嗌野飲舒緩一下口腔內既火辣辣。辣味完全係口中爆發,好香既花椒味,仲有香葉,洋蔥乾辣椒,蒜頭等等既配料雞肉岩岩熟,依然嫩滑唔鞋口,雖然半隻,但份量十足。雖然對於我黎講辣左D,但我都因為惹味,食完一舊又一舊食完雞煲就加湯打邊爐啦,店員加湯時好窩心用手掩一掩,就算第2次店員都係加湯切牛頸脊 細份滑嫩之中帶有少少牛肉味,牛始終都係唔好太熟,就會有滑既感覺即炸響鈴雖然十分之熱氣,但係仍然無法抗拒咬落去咔嚓聲既鬆脆感,上枱既時候仍然有熱度。打邊爐當然都要食d菜啦,萵筍+皇帝菜, 之前食過一次之後就覺得萵筍特別甜,所以次次都會嗌,
以前都有食過雞煲,感覺好惹味。
所以間中都會搵雞煲嘅餐廳品嚐一下

今次搵到旺角呢間
回到未來
除咗雞煲佢仲有好多唔同嘅鍋底打邊爐
呢間舖有幾款主打:
惡魔雞煲,分小辣、中辣、大辣同終極大魔頭(極辣)任均選擇
有養生藥膳湯底,藥膳紅燒牛肉鍋,當歸鴨等等

醬油配料會先放台,自己調好就會拎走
我就唔中意加野,淨醬油就夠。

惡魔雞煲小惡魔

雖然對於我黎講辣左D,但我都因為惹味,食完一舊又一舊

切牛頸脊 細份
滑嫩之中帶有少少牛肉味,牛始終都係唔好太熟,就會有滑既感覺

即炸響鈴

打邊爐當然都要食d菜啦,萵筍+皇帝菜, 之前食過一次之後就覺得萵筍特別甜,所以次次都會嗌,我都推薦大家嗌,不過記得唔好煮太耐,會淋晒架。

下次試下藥膳湯底至得
2018-10-04