2020-09-17 115 瀏覽
熊貓每年都會去幾次台灣旅行,但係今年去唔到台灣真係好唔開心😭😭😭幸好上天都對熊貓不薄,熊貓無意中喺深水埗發現一間非常好食的台灣牛肉麵店,可以令熊貓回想起台灣的美食滋味。入到店來,係台灣嘅感覺啊!!鋪內嘅裝飾都係充滿台灣嘅味道。不過最緊要梗係食物啦,果然沒有令熊貓失望!台灣美食最基本係啲乜?就係珍珠奶茶啊!一飲呢杯珍珠奶茶,就知道佢係正宗台灣貨色。好飲!充滿台灣味道!最重要嘅主菜嚟啦,我今次點左半筋半肉牛肉米粉😍先評價下湯底啦,好飲而不油膩,感覺到店主是花了很多心機去整這個湯底。牛肉方面非常優質,肉質鮮甜,牛筋就非常爽。果然是這裏鎮店之寶。除咗牛肉麵之外,熊貓亦都可以推薦呢度嘅小食,例如蛋餅,都是好味,充滿台灣感覺。另一個非常推薦就係酥炸花枝丸。各位朋友如果好似熊貓一樣咁懷念台灣,就千其一定要嚟食啦!

入到店來,係台灣嘅感覺啊!!鋪內嘅裝飾都係充滿台灣嘅味道。

不過最緊要梗係食物啦,果然沒有令熊貓失望!

,肉質鮮甜,牛筋就非常爽。果然是這裏鎮店之寶。

各位朋友如果好似熊貓一樣咁懷念台灣,就千其一定要嚟食啦!