2016-01-09
我們都中毒太深。殿堂級韓燒飯堂。這家我最喜歡嘅韓國餐廳,大概已經推介左比好多好多朋友,大家都好喜歡!今次我又約咗一班韓國野愛好者去至愛餐廳梨滿園啊!唔少得嘅當然係六小碟,樣樣都好好食,尤其係魚干同波菜,薯仔,三個都依舊好食。先叫左炒粉絲,粉絲彈牙好食,炒粉絲的醬汁尤其好食,少少甜,簡單又有特色!叫左個粉絲咁正,令我回想起上年去釜山的街道上,吃住炒粉絲同煎餃子。。。煎餃子,煎餃子,煎餃子我以我真係叫左個煎餃子餃子煎得金黃,外皮香脆可口,包住粉絲同肉碎等配粉,好懷念啊!炒粉絲,煎餃子,點少得海鮮煎餅呢度嘅海鮮煎餅已經唔係食第一次,足料好食又大份。泥食韓燒一定要叫d 燒嘅野,叫左兩款海鮮。必叫鮮帶子一客七粒,又圓又大粒,淨係用胡椒調味,只需要燒到表層焦香,裡面有點剛熟就剛好了!帶子啖啖肉,又鮮又甜,燒完都好大隻,超正啊!仲有大蝦,呢度的海鮮質素都好高咖。呢度唔單止肉類出色咖!記得要叫呢度嘅米酒,好好飲啊!點少得我推薦左無數次的水冷面,無論食過幾多間韓國菜,都係梨滿園的水冷面最正!冷麵本身夠彈牙爽口,配合秘製韓國嘅湯汁,同冰塊令到成個水冷面感覺超冰涼。配合清甜嘅梨子同埋酸酸地嘅羅白,加入芥辣同
我以我真係叫左個煎餃子
泥食韓燒一定要叫d 燒嘅野,叫左兩款海鮮。
冷麵本身夠彈牙爽口,配合秘製韓國嘅湯汁,同冰塊令到成個水冷面感覺超冰涼。配合清甜嘅梨子同埋酸酸地嘅羅白,加入芥辣同醋更好味,冰涼爽快!
呢度嘅通風系統改善左啊!仲出左好多套餐啊!更加抵食!