紅葉茶屋係一間好有文青感覺嘅日本居酒屋,簡單又舒服,尤其是尖沙咀帝國中心呢度採用開放式嘅座位更加寬敞。用手機落單,點咗個腐皮烏冬,其實我就係鍾意佢嘅油揚腐皮夠簡單清清地,個湯又夠熱,加啲青蔥牛蒡絲同埋胡蘿蔔非常有益。呢個餐跟飲品加$15仲可以飲到檸檬薑紅茶,入口熱辣辣,我仲見到嘢飲有好多薑絲,夠晒真材實料。小食方面叫咗刺身紅茶醬油漬吞拿魚,鮮味滿滿濃郁,吞拿魚味道齒峽留香。另外仲叫咗個南瓜餅,南瓜蓉加埋吉列嘅外皮,入口南瓜又綿又香。最後甜品即叫即整,食咗個非常好食嘅非常雜莓芭菲,一大杯好多分層!有兩層係軟滑嘅雲呢拿雪糕,加上士多啤梨醬,仲有切成一粒粒嘅藍莓士多啤梨雜莓等等,為咗增加口感亦都設有粟米片、蘆薈同班戟!好好食,食完好滿足。

個湯又夠熱,加啲青蔥
牛蒡絲
同埋胡蘿蔔非常有益。

小食方面叫咗刺身紅茶醬油漬吞拿魚,

2023-09-12
5 分鐘 (堂食)