2019-01-12
聖誕節之後好快又過新年喇!根本英俊先生話要約食團年飯,為咗遷就佢就喺尖沙咀搵到一間好有日本風情嘅居酒屋,K11對面交通方便。室內裝修掛滿左日式佈置,價錢公道,食物質素高。我哋一邊傾計一邊叫嘢食,一於叫晒店長推介嘅就唔會錯喇!今晚唔飲酒叫杯乳酪梳打先。女士鍾意食清啲,富士蘋果蟹子沙律 完全合我哋嘅心意,富士蘋果爽脆又甜,沙律菜夠清新。特大赤蝦刺身,價錢唔貴而且質素好高,最欣賞就係雖然我只係叫一隻仍然好認真咁擺碟,肉質鮮甜彈牙,就連蝦頭裏面嘅蝦膏都唔好放過呀!主食之前叫啲串燒小食比根本先生送下酒。味淋魚干 少食多滋味;醬油燒年糕 Q彈可口;芝士免治雞肉棒 口感豐富;啱啱炭烤嘅感覺最正。終於等到人齊開飯,主食有好多壽司卷物,有我最愛嘅海膽壽司,鮮甜冇腥味,creamy 真材實料。另一個推介就係 火炙左口魚邊,果然係有濃濃嘅魚油香味,入口爽夾滑。火炙北海道帆立貝蟹膏卷,蟹膏味道夠鮮,火炙北海道帆立貝 肥美多汁,兩者加埋估唔到咁夾!天氣凍冰冰食返個牛肉壽喜燒,一邊食一邊滾,牛肉入口嫩滑,湯底甜加埋野菜豆腐好滿足!原條成田醬炭火燒鰻魚飯,有成呎長嘅鰻魚,肥美肉厚加上美味醬汁,賣相又夠晒靚,打卡一流
室內裝修掛滿左日式佈置,價錢公道,食物質素高。
原條成田醬炭火燒鰻魚飯,有成呎長嘅鰻魚,肥美肉厚加上美味醬汁,賣相又夠晒靚,打卡一流。