2020-03-28 379 瀏覽
係東涌有間幾好食既餐廳 隔局有啲似高檔版既茶樓 但價錢適中 都幾好食😆間餐廳好大 同朋友被安排坐沙發位 好舒服😌蒜蓉蝦春卷:呢個春卷嘅外皮又薄又脆,而且內裏嘅鮮蝦恰到好處,有淡淡嘅蒜香味,但又唔會蓋過蝦嘅鮮味,非常香口。咸水角:今次食嘅咸水角好有驚喜,有新穎嘅外型又保留到傳統咸水角嘅水準,外皮厚薄適中又煙韌,睇得又食得!乾蔥豆豉雞煲:呢個雞煲嘅醬油味好濃郁,d雞好入味,同時加入左豆豉同乾蔥,增添左懷舊嘅古早風味,唯一美中不足嘅地方係略嫌d雞唔夠嫩,不過整過黎講都係一道非常美味嘅菜式!醬爆肉碎茄子🍆個鍋上枱果陣熱騰騰 好香 而且茄子都幾好食 配埋啲肉碎如果叫埋個飯一流紅油抄手:呢款香港人至愛既懷舊食物點可以唔叫 佢啲雲吞細細粒 睇落去好似好少 但原來一碟都幾多呀 佢呢個紅油冇咩辣味 好岩唔食得辣既人 但我會想佢辣番啲😚新疆棗紅糕 :呢個我超中意😍😍佢好香紅棗味 而且好煙韌 好有口感 覺得一定要食!推薦~燒汁野菌:佢啲菇好新鮮 我同朋友都好中意食 而且佢啲醬汁又唔會太咸 味道剛剛好 唔好睇佢細細碟 其實都幾多呀

蒜蓉蝦春卷:

咸水角: