2020-06-15 804 瀏覽
Happy Roller 係一間傳統到不得了嘅餅店,面市係無卷蛋買嘅🙅🏻‍♀️ 只可以經 ig/whatsapp 提早預訂,再去門市自取🙂 一般嚟講都要提早一星期預訂,佢有時會有少量現貨俾你即日 11:15 打電話去留貨,但我打過一次,打到天荒地老個電話都唔通🤓 所以我都係乖乖等一星期啦😗焙茶抹茶卷蛋($148)🔸呢個係靜岡焙茶 mix 丸久小山園抹茶,生乳口感濃厚綿滑,相比之下抹茶味道更為突出,甘香帶微澀,與焙茶嘅微甜配搭得好和諧~🔸蛋糕體幾軟綿濕潤,對我嚟講有啲過濕,反而放到第二日收乾少少水份就剛剛好🙂🔸其實我好怕啲好甜嘅甜品,呢個甜度剛剛好😬 原來佢係用 0 kcal 稀少糖製作,食落無咁大負擔😝黑芝麻花生麻糬卷蛋($138)🔹其實我本身係訂咗🍫🍫香濃朱古力麻糬卷蛋架...但門市嘅姨姨將我條卷蛋俾錯咗另一個客🥺🥺 朱古力控表示好失落啊😭😭😭 最後係冇咩選擇下要咗呢款🙈🔹可能因為我唔太好黑芝麻 & 花生,我覺得呢款麻麻地...🙈 花生忌廉都幾濃味下,仲有爽口嘅花生粒粒咬下,但黑芝麻味被花生味搶哂...感覺就好似食緊 creamy 版嘅花生醬😂🔹麻糬嘅口感唔錯,軟糯煙韌,不過配麻糬嘅話

焙茶抹茶卷蛋

焙茶抹茶卷蛋($148)

黑芝麻花生麻糬卷蛋
黑芝麻花生麻糬卷蛋
黑芝麻花生麻糬卷蛋($138)

🔹麻糬嘅口感唔錯,軟糯煙韌,不過配麻糬嘅話唔建議放太耐先食,因為我放左2-3日之後先食就冇咗嗰種拉絲感啦🤓
外賣自取